Gemeente Alkmaar


OV-Taxi wordt Regiotaxi

Alkmaar, 8 december 2010

Met ingang van 12 december 2010 wordt in Noord-Kennemerland de OV-taxi uitgevoerd door een nieuwe vervoerder; BIOS-groep. De OV-Taxi krijgt dan ook een nieuwe naam: Regiotaxi. U kunt uw ritten gewoon blijven bestellen op het vertrouwde telefoonnummer 0900 8878.

Omdat de OV-taxi vanaf 12 december niet meer door Connexxion, maar door BIOS-groep wordt verzorgd, is de huidige OV-Taxipas vanaf 12 december 2010 niet meer geldig. Alle OV-Taxipashouders hebben een brief ontvangen met informatie hierover.

Waarom deze verandering
De provincie Noord-Holland heeft, in nauw overleg met de gemeente Alkmaar en andere gemeenten in Noord-Kennemerland, het nieuwe contract voor dit type vervoer gegund aan de BIOS-groep. De gemeenten gaan de klachtenafhandeling door de vervoerder en de naleving van het contract in de gaten houden. Voorheen deed de provincie Noord-Holland dit. Om de ritten in Noord-Kennemerland goed te kunnen regelen gaat BIOS-groep een kantoor in Alkmaar openen.

Wmo-vervoer
De Regiotaxi is een combinatie van Wmo-vervoer én openbaar vervoer. Als het voor u niet meer mogelijk is zelf auto te rijden of met het openbaar vervoer te reizen, dan kunt u in aanmerking komen voor Wmo-vervoer zoals de Regiotaxi. U kunt een Wmo-vervoersvoorziening aanvragen bij het loket Maatschappelijke Ondersteuning van de gemeente Alkmaar. Uw Regiotaxi-pas kunt u gebruiken voor korte afstanden. Voor langere reizen is er Valys.

Meer informatie
Huidige klanten kunnen met vragen terecht bij de WMO-medewerkers van gemeente Alkmaar, iedere werkdag tussen 09.00 - 12.00 uur. Bel: 14072. Bezoekadres: Loket Maatschappelijke Ondersteuning (publieksbalie Stadskantoor), Mallegatsplein 10, Alkmaar

Nieuwe klanten kunnen terecht bij het spreekuur van WWZ-Wijzer, op werkdagen tussen 09.00 - 12.00 uur. WWZ-Wijzer is gevestigd in de Bibliotheek Kennemerwaard, Gasthuisstraat 2, Alkmaar.