Gemeente Westvoorne


Wereldwinkelartikelen in Millenniumgemeente Westvoorne

Vanaf 3 december zijn er wereldwinkelartikelen in Westvoorne te koop. Stichting Wereldwinkel Brielle start de verkoop bij de VVV in Oostvoorne en later bij de Bibliotheek in Rockanje om bij te dragen aan de millenniumdoelen als millenniumgemeente.
Â

Vanuit een idee van de millenniumwerkgroep Westvoorne start de Stichting Wereldwinkel Brielle de verkoop van wereldwinkelartikelen in de VVV van Oostvoorne en de Bibliotheek in Rockanje. De VVV Oostvoorne, Hoflaan 6, is dagelijks open van 10.00 tot 14.00 uur. De bibliotheek Rockanje, Dwarsweg 21, is open op maandagmiddag en -avond, woensdagmiddag, donderdagmiddag en -avond en vrijdagmiddag.

Gemeente Westvoorne is vanaf dit jaar een millenniumgemeente en wil de betrokkenheid van de eigen inwoners voor de burgers van ontwikkelingslanden versterken. Hiervoor heeft Westvoorne de millenniumwerkgroep Westvoorne opgericht. De werkgroep richt zich op initiatieven van inwoners van Westvoorne die de Millenniumdoelen nasteven. Wereldwijd zijn er 8 millenniumdoelen vastgesteld: het uitbannen van extreme armoede en honger, onderwijs voor alle kinderen, mannen en vrouwen dezelfde rechten, verminderen van kindersterfte, eerlijke handel, stoppen van aids en malaria en het ondersteunen van een duurzaam leefmilieu. Westvoorne richt zich op de doelen âonderwijs voor alle kinderenâ en âduurzaam leefmilieuâ. Met een wereldwinkel ondersteunt Westvoorne duurzame en fair ingekochte artikelen waarmee men ter plekke geld investeert in onderwijs, gezondheid en water.

Er zijn meer initiatieven in Westvoorne die de millenniumdoelen ondersteunen. Atelier Kunstwerk Westvoorne heeft een initiatief met tekeningen van kinderen. Zowel de tekeningen van kinderen uit Afrikaanse weeshuizen als van kinderen van Westvoornse scholen kunnen gekocht worden. De veiling is op 12 december vanaf 14.00 uur in De Man Oostvoorne. De opbrengst van de veiling zet de Westvoornse Harold Robles en zijn Medical Knowledge Institute in voor gezondheidsonderwijs in weeshuizen in Zuid-Afrika.
Â