Gemeente Eindhoven

Wijziging `gratis met de bus' voor 12- en 65+

Op zondag 12 december gaat de nieuwe dienstregeling in voor het busvervoer in Eindhoven en omstreken. Hierdoor veranderen ook de lijnen waarop kinderen en senioren in Eindhoven gratis kunnen reizen.

Kinderen jonger dan 12 jaar (onder begeleiding) en senioren van 65 jaar en ouder reizen met ingang van 12 december 2010 gratis op de volgende buslijnen van Hermes: stadslijnen 1 t/m 19, 55, 115, 103, 401, 402 en 407 en streeklijnen 21 en 22 (alleen gratis tussen Station Eindhoven en Gerwen), 144 (alleen gratis tussen Station Eindhoven en Station Best) en 145.

Hoe werkt gratis openbaar vervoer voor senioren en kinderen?

Kinderen jonger dan 12 jaar en senioren ouder dan 65 jaar, tonen hun Eindhovense Stadspas aan de chauffeur en kunnen dan gratis gebruik maken van de stadsbussen en enkele streekbussen. Voor kinderen geldt dat zij onder begeleiding van een volwassene moeten reizen. Maximaal vier kinderen mogen reizen onder begeleiding van een volwassene die in het bezit is van een geldig vervoersbewijs.

Het gratis reizen geldt op werkdagen na 09:00 uur 's ochtends, de gehele dag in het weekend en op feestdagen en in de maanden juli en augustus.

Meer informatie

Voor alle informatie over gratis met de bus voor 12- en 65+ kunt u terecht op www.eindhoven.nl/gratismetdebus. Hier vindt u ook een nieuwe folder met lijnenkaart. In de komende weken ligt deze folder ook bij de Hermeswinkel op het station en in de bus.

Informatie over wijzigingen in de dienstregeling vindt u op www.hermes.nl.