Gemeente Asten voor jonge autorijders!

Kom naar de praktijkdag voor jonge autorijders!

Nog niet zo lang je rijbewijs?
De gemeente Asten organiseert in samenwerking met de provincie Noord-Brabant ook dit jaar een spannende en leerzame praktijkdag voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar die onlangs hun rijbewijs hebben gehaald.

Praktijkdag
De praktijkdag voor jonge autorijders heeft een veelzijdig programma met veel autorijden, slip- en remproeven, met elkaar discussiëren en elkaar beoordelen. Je kunt als jonge autorijder laten zien hoe goed je bent als bestuurder.

De training bestaat uit drie onderdelen:
Testroute rijden; Het rijden van een route op de openbare weg onder begeleiding van een ervaren instructeur waarbij onder andere gekeken wordt naar je rijstijl.
`Slippertje' op slipbaan; Het rijden op een slipbaan, waarbij je ervaart hoe verraderlijk een onverwachte autoslip kan zijn. Alcohol en drugs; Een groepsdiscussie waar ervaringen worden uitgewisseld en aandacht wordt besteed aan de werking van alcohol en drugs in het verkeer.

Wanneer en wanneer?
Op zondag 12 december van 13.30 tot 18.00 uur bij het Safety Experience Center (SEC) in Rosmalen.
Het SEC is één van de grootste rijvaardigheidscentra van Nederland. Zij beschikken over veel verschillende faciliteiten, die bij uitstek geschikt zijn voor deze training. Je kunt zelf bepalen of je op eigen gelegenheid gaat of dat je gebruik maakt van de door de gemeente geregelde bus. Deelname aan de training is helemaal gratis!

Iets voor jou?
Ben je tussen de 18 en 25 jaar, woon je in Asten en heb je nog niet lang geleden je rijbewijs gehaald? Dan is deze Praktijkdag iets voor jou!
Wacht niet te lang met aanmelden want vol is vol. Meldt je -eventueel met een vriend of vriendin- aan via www.brabant.nl/verkeerstraining. Laat je gegevens achter en je ontvangt van ons een bevestiging en de benodigde info.

Vragen?
Heb je nog vragen over de praktijkdag voor jonge autorijders? Neem dan gerust contact op met Mevrouw L. Coumans via l.coumans@asten.nl of bel (0493) 671 212.