Gemeente Lansingerland

Wijzigingen Dienstregeling OV


Na de grote wijziging in de dienstregeling afgelopen zomer, heeft Qbuzz in samenwerking met de Stadsregio Rotterdam, RET en de gemeente Lansingerland de nieuwe dienstregeling geëvalueerd.

Op basis van deze evaluatie zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. Tevens zijn de vertrektijden van enkele lijnen gewijzigd. De belangrijkste wijzigingen met ingang van zondag 12 december zijn:
* Lijn 170 via St. Franciscus Gasthuis
Een belangrijke wens van de gemeente Lansingerland is een busverbinding met het St. Franciscus Gasthuis aan de Kleiweg in Rotterdam. Lijn 170 gaat zodra de huidige wegwerkzaamheden aan de Kleiweg afgerond zijn, een extra lusje langs het ziekenhuis rijden. Naar verwachting is dit rond de jaarwisseling. Het lusje wordt in één richting gereden; reizigers vanaf het SFG naar Lansingerland kunnen ervoor kiezen om zonder overstap via Station Rotterdam Noord te reizen. De bus rijdt vanaf daar direct door als lijn 170 naar Bergschenhoek en verder. Eventueel is het ook mogelijk om op het Bergpolderplein over te stappen op lijn 171 naar Bergschenhoek en Berkel; dit scheelt ongeveer tien minuten reistijd.
* Lijn 171 via Berkel-Noord
Een veelgehoorde probleem is dat de inwoners van Berkel-Noord (Planetenbuurt e.o.) overdag geen directe verbinding met RandstadRail hebben. Een goede busverbinding is momenteel lastig te realiseren. Afgesproken is dat het hele jaar een route beschikbaar is voor lijn 171 in Berkel-Noord. Lijn 171 gaat tussen Berkel-Centrum en Station Westpolder een extra lusje rijden langs de halte Planetenweg, waardoor de verbinding met RandstadRail vanuit de Planetenbuurt verbetert.

* Lijn 171 niet meer van en naar Pijnacker Het extra lusje door Berkel-Noord gaat ten koste van de ritten tussen Berkel Westpolder en Pijnacker. RandstadRail vormt een goed alternatief voor deze verbinding.

* Extra halte lijn 270
Lijn 270 krijgt een extra halte in Zoetermeer: voortaan zal deze lijn ook stoppen bij tuincentrum De Driesprong. Tevens is de overstaptijd op Station Westpolder naar Rotterdam wat verruimd, omdat in de praktijk bleek dat de overstap niet altijd haalbaar was.

Â