Gemeente Tilburg

Nummer
2010364BW
Datum
7 december 2010

Nieuwe dienstregeling bussen vanaf 12 december
Lijn 3 in de ochtendspits via Stappegoor

Vanaf 12 december 2010 wijzigt de dienstregeling van het busvervoer in Brabant. Voor verschillende buslijnen zijn er kleine wijzigingen in de vertrek- en aankomsttijden, zodat de bussen op de stations beter op de treinen of op andere buslijnen aansluiten. Het is dus belangrijk om de borden goed te lezen. Voor Tilburg en omgeving zijn de belangrijkste wijzigingen:
Lijn 1/3 Stappegoor
Er komen meer bussen naar onderwijsgebied Stappegoor, zowel in de ochtend- als de middagspits. In de ochtendspits rijdt lijn 1 naar Stappegoor tot ± 10.00 uur een 10- minutendienst, 's middags start de 10-minutendienst al om 13.00 uur. Lijn 3 rijdt tot ± 10.00 uur de route van lijn 1 via Stappegoor naar het St. Elisabethziekenhuis. In de ochtendspits kunnen reizigers vanaf het Centraal Station met lijn 142 of 143 naar de Broekhovenseweg en de Oude Hilvarenbeekseweg rijden. Lijn 300 (snelbus Tilburg-Waalwijk-'s-Hertogenbosch) Lijn 300 gaat voortaan ook op zaterdagen tussen 12.00 en 18.00 uur ieder half uur rijden. Op maandag t/m vrijdag vertrekken de laatste ritten anderhalf uur later, namelijk rond 20.00 uur vanaf 's-Hertogenbosch en Tilburg. In de ochtendspits wordt vanaf Waalwijk een extra rit naar 's-Hertogenbosch en naar Tilburg gereden. In de middagspits worden vanaf Tilburg twee ritten extra gereden.
Lijn 130 vervangen door 131
Lijn 130 vervalt tussen Gilze en Tilburg. In plaats daarvan rijdt lijn 131 vaker tussen Gilze en Tilburg.
Transferium Kempenbaan
De pendelbus naar het Transferium Kempenbaan rijdt vanaf 12 december 2010 niet meer. Dit heeft het college besloten na overleg met de provincie. De reden hiervoor is het minimale gebruik van het transferium. De kosten per gebruiker zijn te hoog om de pilot tot 2012 door te zetten. Het parkeerterrein aan de Meierijbaan blijft wel in gebruik als carpoolplaats en fietstransferium.
Meer informatie
De nieuwe dienstregeling kunt u gratis afhalen bij de servicepunten van Veolia Transport of in de bus. Kijk voor meer informatie op www.goedbezigbus.nl of op www.veoliatransport. nl

---



Gemeente Tilburg