Solo-expositie Judith Wiersema in Micky Hoogendijk's artclub LA


VIP opening zondag 12 december

LOS ANGELES, 20101208 -- Beeldhouwster Judith Wiersema zal in samenwerking met Micky Hoogendijk's artclub vanaf 12 december t/m 23 december exposeren in de artclub@supperclub Los Angeles. De VIP- opening is op zondag 12 december.Tijdens deze solo-expositie zullen Judith's nieuwste beelden worden geëxposeerd. Na succesvolle exposities in o.a. Nederland, Frankrijk en Zuid Korea acht Judith de tijd rijp om een eerste stap te zetten in de Amerikaanse kunstmarkt. Wiersema: "Micky heeft inmiddels een groot netwerk opgebouwd in LA met interessante Amerikaanse verzamelaars. De samenwerking met supperclub zie ik als een interessante kans om voet aan wal te zetten in Amerika".

Judith is één van Nederlands meest succesvolle beeldhouwsters. Haar werk is inmiddels opgenomen in veel Nederlandse en internationale kunstcollecties. In een recent tv-interview zei ze: "Het beeldhouwen van vrouwelijke vormen in steen is mijn grote passie. Puur vanuit mijn eigen gevoel en gestuurd door de structuur en de vorm van het materiaal probeer ik de kracht en schoonheid van het vrouwelijk lichaam vorm te geven. Steen inspireert me mateloos. De weerbarstigheid van het materiaal is elke keer weer een uitdaging.De sensuele rondingen van het vrouwelijk lichaam zijn oneindig.Ik werk inmiddels het liefst zonder modellen, ongedwongen vanuit mijn eigen perceptie, kennis en creativiteit. Als een beeld eenmaal klaar is transformeer ik het in aluminium, brons of kunststof om de vorm en uitstraling nog krachtiger, sensueler te maken. Je moet mijn beelden willen aanraken, willen voelen." Judith is de eerste kunstenaar die exposeert in artclub@supperclub in Los Angeles. De nieuwe supperclub opende recentelijk, 2 december jl., haar deuren.

artclub@supperclub Los Angeles
artclub LA is een eerbetoon aan iedereen die een gloednieuwe artistieke ervaring wil beleven. De artclub is de schakel tussen kunstenaar en publiek. Zes keer per jaar verandert supperclub in de artclub, een galerie gecombineerd met hippe muziek, live optredens en culinair hoogstaande gerechten. Dit voor gevestigde en nieuwe artiesten en voor doorgewinterde en beginnende verzamelaars. Hoogendijk: "De artclub, één van de pijlers van Supperclub, wordt een thuis voor kunstenaars van over de gehele wereld en geeft hen de gelegenheid om hun werk bloot te leggen aan een groot kunstminnend publiek. Kunst is sinds mijn vroege jeugd een belangrijk deel van mijn leven. Het is een fantastische manier voor expressie en communicatie. Daarom ben ik vereerd dat Judith als eerste kunstenaar bij ons wil exposeren. Zij is een mooi voorbeeld van een kunstenaar die met haar werk mensen met andere ogen laat kijken en ze aan het denken zet en daardoor tot andere inzichten brengt". Micky Hoogendijk, curator van de artclub@supperclub is een van de creatieve geesten achter de oorspronkelijke Supperclub in Amsterdam.