Provincie Noord-Brabant


30 november 2010

Toegansbewijzen gratis bij bibliotheken en VVV Volkskerstzang in provinciehuis

De jaarlijkse Volkskerstzang in het Provinciehuis wordt dit jaar gehouden op zondag 12 december, van 16.30 tot 17.45 uur. Als toegangsbewijs dient het programmaboekje, dat gratis af te halen is bij de bibliotheken in 's-Hertogenbosch, Rosmalen, Vught, Boxtel en Sint-Michielsgestel, en bij de VVV in 's-Hertogenbosch. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

De muziek tijdens deze editie wordt verzorgd door harmonie TOG (Tot Onderling Genoegen) uit Berlicum, en het gemengd koor 's-Hertogenbosch onder leiding van Henk van der Sanden. De solist tijdens deze samenzang is bas-bariton Hein Remmers uit Goirle. Tijdens de bijeenkomst wordt het kerstevangelie uitgesproken door commissaris van de Koningin, Wim van de Donk.

Goed doel Na afloop wordt er onder de aanwezigen gecollecteerd voor het Goede Doel van dit jaar, stichting Huifbed de Meierij. Deze stichting zorgt ervoor dat wekelijks zestig kinderen en volwassenen met een ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperking een huifbedrit krijgen. In een speciaal soort bed dat tussen twee pony's hangt, maken zij een rit die zorgt voor ontspanning die door geen andere activiteit te evenaren is. Dat wordt gedaan door vrijwilligers. Het thema van de stichting is 'Even intens genieten, zonder enige beperking'. Meer informatie over de stichting is te vinden op www.huifbed-meierij.nl.

Voorafgaand aan het concert biedt de provincie van 15.00 tot 16.00 uur de gasten een kopje koffie aan in het bedrijfsrestaurant.



Provincie Noord-Brabant