Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Onderwerp: Duurzame Kust & Zee Kerstmarkt op de Pier van Scheveningen Datum: 2 december 2010
Scheveningen - Op zondag 12 december organiseren Vereniging Kust & Zee en Stichting Duinbehoud een duurzame Kust & Zee Markt in kerstsfeer. Op het overdekte en gratis toegankelijke deel van de pier van Scheveningen presenteren ondernemers in hun kramen de laatste nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzame kust en zee producten. Maak gratis kennis met een nieuw duurzaam visproduct, proef zilte zeekool en wilde oester en ontdek hoe decoratief zeewier kan zijn.

Vereniging Kust & Zee en Stichting Duinbehoud willen consumenten en ondernemers laten zien dat een schone en natuurlijke Noordzeekust van economische waarde is en hen inspireren om zich hiervoor in te zetten. Op deze markt kunnen zij kennis maken met noviteiten die binnenkort op de markt gebracht zullen worden en die op ambachtelijke wijze en met respect voor de natuur zijn gevangen of geteeld.

Op de Kust & Zee Kerstmarkt kun je proeven, zien, horen, genieten en elkaar inspireren. Horeca ondernemer VlamIndePan, die als eerste in Nederland dit jaar het SKAL keurmerk heeft gekregen, verzorgt lekkere verantwoorde Kust & Zee hapjes en geeft een kookdemonstratie. Een van de dagvissers van Scheveningen presenteert een nieuw en duurzaam visproduct: kom het proeven en neem deze aan een touwtje geregen mee. De Goede Vissers vertellen het verhaal bij de wilde oester. Als voorbeeld van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van aquacultuur, ook wel de duurzame zeeboerderij, presenteert de zeewierkweker Hortimare zijn zeer decoratieve rode en groene zeewieren.

De middag biedt daarnaast een afwisselend programma met een shantykoor, een dichter, sieraden maken van scheepstouw, een strandexcursie en bij gunstige wind garnalen trekken.

Speciaal voor (nieuwe) leden van Kust & Zee: Kust & Zee Kerstpakket met ingrediënten voor een heerlijke maaltijd, lekkere recepten: een tas vol lekkers en leesvoer. Ook los verkrijgbaar.

EINDE BERICHT