Gemeente Enschede

Biologische Kerstmarkt in het Ledeboerpark

Extra sfeervolle biologische markt

Op zondag 12 december van 11.00 - 16.00 uur organiseert Natuureducatie van de gemeente Enschede een biologische Kerstmarkt met vele extra activiteiten in en bij bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark te Enschede.

Biologische streekproducten
Op zondag 12 december is er alweer de laatste biologische markt van het jaar in en bij bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner. Het bezoekerscentrum is dan sfeervol versierd voor de kerst. Er staan kraampjes van o.a. biologische zorgboerderij De Viermarken met diverse soorten biologische groenten, sappen en brood. Voor kinderen wordt de oude bakkersoven lekker warm opgestookt en daar kunnen zij dan onder begeleiding zelf een kerstbroodje bakken!
Voor verkleumde bezoekers wordt er bovendien een heerlijk verwarmend glaasje hete appeldrank geschonken. En natuurlijk zijn er ook warme Twentse kniepertjes en biologische bonensoep.
Om 14.00 uur laten de Enschedese midwinterhoornblazers hun hoorns schallen over de es.
Bovendien is er een midwinterhoornmaker die demonstreert hoe je zelf een goed klinkende midwinterhoorn kunt maken en bezoekers kunnen natuurlijke kerstversieringen kopen.
Een smid zal voor het nodige vuur zorgen om de kerstsfeer kompleet te maken!

Openingstijden en meer informatie
De biologische markt vindt plaats op het erf van het bezoekerscentrum op zondag
12 december van 11.00 - 16.00 uur.
Bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark is geopend op werkdagen van 8.30 tot 16.00 uur en op zondagen van 11.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis.
Bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner is bereikbaar via de hoofdingang van het Ledeboerpark aan de Hengelosestraat in Enschede. Na 300 meter aan de rechterkant van het pad ligt het gemeentelijk bezoekerscentrum.