IKON

A A N K O N D I G I N G

IKON-televisie

Zondag 12 december 2010

Nederland 2

23.00 - 23.25 uur: GESPREK OP 2

In deze serie van drie interviews op de late zondagavond praat Paul Rosenmöller met een gast die in het nieuws staat of heeft gestaan. Hij doet dat in zijn gebruikelijke stijl: stevig en fair. De gasten komen uit verschillende hoeken van de samenleving. Ze hebben met elkaar gemeen dat zij voor of achter de schermen een behoorlijke vinger in de pap hebben op hun werkterrein. Politici, beleidsmakers gezagdragers, machthebbers, kortom, mensen die 'aan de knoppen' van onze samenleving zitten.

Afl. 2: Erik van den Emster

In de tweede aflevering van Gesprek op 2 is Erik van den Emster te gast. Hij is de voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak en in die functie min of meer baas van alle rechters in Nederland. Wat vindt hij van de roep om strengere straffen en de toenemende kritiek op de rechterlijke macht? Of het nu gaat om onterechte veroordelingen, procedurefouten of de schijn van partijdigheid, de beroepsgroep ligt zwaar onder vuur. Wat vindt Van den Emster daarvan?

Een interview, niet vanuit een fauteuil bij knapperend haardvuur, maar op het puntje van de stoel in een eenvoudige, zakelijke setting.

www.gesprekop2.nl

Presentatie: Paul Rosenmöller; redactie: Henriette Smit, Bert Visser; eindredactie: Bert Visser