Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Haitink geeft passie door aan jong talent van Muziekcentrum van de Omroep

Hilversum, 8 december 2010 - Bernard Haitink overhandigt een nieuwe dubbel cd aan één van de jonge, zeer getalenteerde musici van het Muziekcentrum van de Omroep, een bijzondere cd waaraan hij belangeloos heeft meegewerkt. Het betreft Hector Berlioz' La damnation de Faust. De dubbel cd is uitgegeven om de kwaliteit en veelzijdigheid van de MCO-ensembles te onderstrepen en daarmee het voortbestaan als geheel te ondersteunen. Ook Challenge Records International, de vocale solisten Charlotte Margiono, Vinson Cole, Thomas Quasthoff en Jaco Huijpen, TROS/Radio 4 en Albersen Verhuur BV gaven hun belangeloze medewerking aan het project.

Haitink overhandigt eerste exemplaar
Haitink wil met deze daad persoonlijk onderstrepen hoe belangrijk het is ruimte te geven aan het maken van verrassende en bijzondere muziek en hiermee de hoge kwaliteit van levende muziek in Nederland waarborgen. Muziek dient doorgegeven te worden aan volgende generaties musici en luisteraars. Bernard Haitink overhandigt zondag 12 december daarom het eerste exemplaar van de dubbel-cd aan Annelies van Nuffelen, 1e hoornist van het Radio Filharmonisch Orkest.

Mooiste muzikale herinnering
De opname is een live registratie van de uitvoering van La damnation de Faust op 29 en 30 juni 1999 in Het Concertgebouw door Radio Filharmonisch Orkest, Groot Omroepkoor en vocale solisten onder leiding van Bernard Haitink. Het zijn deze concerten die door Martijn Sanders tijdens de viering van het 65-jarig bestaan van het Radio Filharmonisch Orkest, november jongstleden, werden genoemd als 'zijn mooiste muzikale herinneringen aan de ensembles van het Muziekcentrum van de Omroep'.

De dubbel-cd is vanaf 10 december te koop in de vakhandel voor de consumenten adviesprijs van ¤ 9,95. Voor dit symbolische bedrag betuigt de kopper steun aan het Muziekcentrum van de Omroep.


---




Ingezonden persbericht