Ingezonden persbericht


Nieuw vanaf 12 december 2010: de "Grensland Express"

Het wordt nu nog gemakkelijker om met het openbaar vervoer de grens over te steken. Vanaf 12 december starten Synthus en het Duitse vervoersbedrijf Bentheimer Eisenbahn een nieuwe grensoverschrijdende treinverbinding. Binnen 20 minuten over de rails van Hengelo via Oldenzaal naar Bad Bentheim.

Ideale verbinding voor een dagje uit

Met de nieuwe treinverbinding hopen de partners niet alleen scholieren, studenten en forenzen aan te spreken. Dagjesmensen en toeristen kunnen nu in de trein stappen om onbezorgd van een uitstapje of weekend in het Duitse grensgebied te genieten. Wat te denken van een dagje winkelen net over de grens? Nordhorn en Osnabrück zijn niet voor niets bijzonder populair bij ons Nederlanders.

Altijd wind mee

Het vlakke land aan weerszijden van de grens is een paradijs voor fietsers. Mooie natuur, leuke fietsroutes, goede fietspaden. Gewoon ´s ochtends op de fiets stappen en met de wind mee richting in de richting van de oosterburen fietsen. En als de wind voor de terugreis iets te sterk is, of je geen puf meer hebt, gewoon met de fiets in de trein terug naar huis. Het speciale fietsticket kost maar ¤ 1. In elke trein is plaats voor maximaal 6 fietsen.

Speciale introductieprijs

Op 12 december kunt u al voor ¤ 1 van Hengelo naar Bad Bentheim reizen! Hier kunt u kiezen of u uitstapt en om bijvoorbeeld de bekende Burcht Bentheim te bezichtigen of doorreist naar Nordhorn om een glas glühwein op de sfeervolle kerstmarkt te nuttigen. Voor aanstaande zondag is er een speciale dienstregeling. Op de stations van Oldenzaal en Bad Bentheim worden speciale openingsactiviteiten aangeboden.

Een paar feiten

De Grensland Express start op weekdagen elk uur vanaf 6.35 uur. Op zaterdag vertrekt de eerste trein om 7.35 uur uit Hengelo, op zondag om 8.35 uur. De laatste trein terug verlaat het station van Bad Bentheim om 20.10 uur. Tickets zijn in de trein zelf te koop.

In Bad Bentheim kun je zonder wachttijd overstappen op de Westfalenbahn naar Osnabrück.

Meer informatie op www.grenslandexpress.nl en over uitjes in de grensstreek op www.geheimoverdegrens.nl

Het project 'Geheim over de Grens' wordt in het kader van het INTERREG IV A progamma

Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale

Ontwikkeling (EFRO) en door de Ministeries van Economische Zaken van de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen en de provincies Overijssel en Gelderland. Het wordt

begeleid door het programmamanagement bij de EUREGIO.