Ingezonden persbericht


Persbericht: Binnen tien minuten op Rotterdam The Hague Airport

Nieuwe shuttledienst vanaf station Meijersplein (Rotterdam)

BINNEN 10 MINUTEN OP ROTTERDAM THE HAGUE AIRPORT

Rotterdam/ Den Haag, 9 december 2010 - Vanaf zondag 12 december a.s. brengt een shuttlebus reizigers vanaf metrostation Meijersplein in zeven minuten naar Rotterdam The Hague Airport. Metrostation Meijersplein ligt aan de RandstadRail, die de stations Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal met elkaar verbindt. Dit betekent dat de luchthaven en het bijbehorende Rotterdam The Hague Airport Business Park, vanaf deze stations sneller bereikbaar zijn per openbaar vervoer. De dienstregeling van de shuttlebus sluit aan op alle vertrekkende en aankomende vluchten op Rotterdam The Hague Airport.

De nieuwe shuttledienst komt ook tegemoet aan de wens van veel in de regio gevestigde multinationals die hun internationaal reizende medewerkers bij voorkeur gebruik zien maken van het openbaar vervoer in plaats van een taxi. Ook voor het groeiende aantal medewerkers van de luchthaven en op het Business Park gevestigde bedrijven, wordt het gemakkelijker om met het openbaar vervoer naar hun werk te gaan.

Nu reizen er 1 miljoen mensen per jaar via Rotterdam The Hague Airport. De verwachting is dat met name het aantal buitenlandse reizigers van en naar Rotterdam The Hague Airport in 2011 zal stijgen. Ook omdat Transavia heeft aangekondigd met ingang van april volgend jaar zeven nieuwe Europese steden aan de dienstregeling op de Rotterdams-Haagse luchthaven toe te voegen, te weten Madrid, Milaan, Wenen, Praag, Toulon, Biarritz en Montpellier.

Metropoolregio
Op 10 februari jl. werd 'Den Haag' toegevoegd aan de naam van de luchthaven, waardoor deze nu Rotterdam The Hague Airport heet. De luchthaven is hiermee duidelijk gepositioneerd als een onderdeel van de metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Rotterdam en Den Haag bundelen hun economische krachten en werken aan een nog aantrekkelijker internationaal vestigingsklimaat.

Een compleet overzicht van de OV-verbindingen van en naar Rotterdam The Hague Airport is te vinden op www.rotterdamthehagueairport.nl/ov




Ingezonden persbericht