Gemeente Brummen


Koninklijke waardering voor vrijwilliger volleybalclub Bruvoc

(Oorspronkelijke publicatie datum: 11-12-2010)

Zaterdag 11 december 2010 heeft burgemeester Niels Joosten een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer H. (Hendrikus) Kok uit Brummen. De 69-jarige Kok is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De huldiging vond plaats tijdens de receptie voor het vijftigjarig bestaan van Volleybalclub Bruvoc, waarvoor de heer Kok al 22 jaar zeer actief is.

Zijn volleyballende dochter bracht de heer Kok in 1988 in aanraking met de Brummense Volleybalclub Bruvoc. Kok raakte steeds sterker betrokken bij de bloeiende vereniging, die tegenwoordig 180 leden telt. Vanaf 2002 nam hij het secretariaat op zich, van het verzorgen van de notulen tot het digitaliseren van de ledenadministra-tie. Daarnaast vertegenwoordigde hij de club bij allerlei gelegenheden.

Warm hart voor de jeugd
Twaalf jaar lang was de heer Kok bestuurslid Technische Zaken. Tegelijk coördineerde hij de scheidsrechters en hij floot ook zelf wedstrijden op verschillende niveaus. Verder is hij vanaf het begin de enthousiaste voortrekker van verschillende grote volleybaltoernooien. Vooral de volleyballende jeugd draagt hij een warm hart toe. Zo maakte hij deel uit van de regionale jeugdcommissie en organiseerde hij vijf jaar lang de eindronde open club-kampioenschappen voor de jeugd. Hiervoor ontving hij de zilveren bondsspeld van de Nederlands Volleybal Bond.

Waardevolle vrijwilliger
Naast al deze activiteiten maakt de heer Kok deel uit van de redactie van het clubblad en coördineert de verspreiding hiervan. Hij werft adverteerders en onderhoudt contacten met sponsoren van de volleybalclub. Ook als huisfotograaf en klusjesman van de club doet men nooit tevergeefs beroep op hem. Kortom, een man van onschatbare waarde voor Bruvoc.