Gemeente Nuenen


Onderscheidingen bij 50e jubileum Veulenkeuring Gerwen

Zilveren erepenning voor de Stichting Centrale Veulenkeuring Gerwen,

Bronzen erepenning voor bestuurslid Theo Manders

Tijdens de opening van de Veulenkeuring te Gerwen heeft burgemeester Ligtvoet twee onderscheidingen uitgereikt. Vanwege het zilveren jubileum ontving de Stichting Centrale Veulenkeuring Gerwen bij bevordering de zilveren erepenning. Bestuurslid Theo Manders ontving de gemeentelijke erepenning in brons.

Â

Zilver voor 50 jaar Veulenkeuring Gerwen

De 50e Jubileum Veulenkeuring van het Nederlandse trekpaard te Gerwen werd zoals altijd gehouden in de openlucht bij het Kerkplein te Gerwen. Vele paardenliefhebbers uit binnen- en buitenland kwamen weer naar Gerwen om de trekpaarden te bewonderen die waren aangemeld voor deze 50e Veulenkeuring. Tussen 08.00 en 17.00 uur werden de trekpaarden onderworpen aan een keuring. In twee ringen werden de trekpaarden gepresenteerd aan de juryleden om volgens gekeurd te worden volgens de richtlijnen van de Koninklijke Vereniging van het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger. Dit outdoor-evenement wordt al 50 jaar op het Kerkplein te Gerwen georganiseerd wat uniek genoemd kan worden omdat veel van dit soort paardenevenementen tegenwoordig in maneges of hallen plaatsvinden. Maandenlange voorbereiding gaat vooraf om het evenement ieder jaar weer te laten slagen. Vooral de medewerking en het begrip van de Gerwense bevolking is het vermelden waard.

Â

Brons voor bestuurslid Theo Manders

Vanaf 1980, dus al ruim 30 jaar is de heer Theo Manders uit De Rips (gemeente Gemert-Bakel) actief als bestuurslid bij de Stichting Centrale Veulenkeuring Gerwen en ook als bestuurslid voor de Koninklijke Vereniging van het Nederlandse Trekpaard en De Haflinger. Hij was 15 jaar lid van het hoofdbestuur en de afgelopen 15 jaar was hij bestuurslid van de afdeling Noord-Brabant. Voor zijn verdiensten voor de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten ontving hij de bronzen erepenning.

Â