Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 12-12-2010

Agenten trekken wapen bij aanhouding overvallers

HOUTEN Vrijdagmiddag 10 december hielden agenten drie overvallers aan, die vlak daarvoor aan de Dagbouw een woning hadden overvallen. Hierbij gebruikten zij een vuurwapen.

Rond 17.35 uur kreeg de politie melding van de overval. Twee agenten postten op een kruising in de buurt en kon de auto met de verdachten staande houden. Daarbij waren zij genoodzaakt om hun vuurwapen te trekken, aangezien de verdachten ook gewapend zouden zijn. De verdachten werkten mee aan hun aanhouding en werden naar het arrestantencomplex gebracht. Het gaat om een 25-jarige man uit Schiedam en twee mannen uit Rotterdam van 24 en 25 jaar. Uit nader onderzoek bleken zij inderdaad over een vuurwapen te beschikken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aangehouden onder invloed

IJSSELSTEIN De politie heeft in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 december een vrouw aangehouden omdat zij onder invloed in haar auto reed.

Agenten zagen tijdens de surveillance een auto over de Kerspellaan rijden. De bestuursster viel op door haar slingerende rijgedrag. De vrouw kreeg een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat zij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse

575 ug/l uit. Hierop werd haar rijbewijs ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur kon de vrouw weer naar huis.