Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 10.35 uur

Utrecht, 12-12-2010

Snelheidsovertreding op de A2

VINKEVEEN Zaterdagavond 11 december hield de politie een busje met Slowaaks kenteken aan, dat te hard reed op de A2 ter hoogte van Vinkeveen. De inzittenden weigerden uit het voertuig te stappen, waarna de agent zijn politiehond inzette.

Rond 21.50 uur reed een politieagent op de rijksweg A2, toen hij een bestelbus met Slowaaks kenteken zeer hard zag rijden. Na een snelheidsmeting over de afstand van 3 km bleek dat de bestuurder ongeveer 50 km te hard reed. Hierop staat een boete van 370 euro.

De agent hield de bus aan, maar de inzittenden weigerden de boete te betalen. Omdat zij het busje niet wilden verlaten, werd een politiehond ingezet om de mannen te bewegen. Een en ander werd bemoeilijkt door de taalbarrière. Uiteindelijk werden de mannen meegenomen naar het politiebureau, alwaar zij de boete en de sleepkosten hebben voldaan. Daarna werden zij in vrijheid gesteld.

Bestuurder onder invloed aangehouden

MONTFOORT Vrijdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens een controle kreeg een automobilist op de Provincialeweg rond 22.55 uur een stopteken. De 24-jarige bestuurder uit Montfoort moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 755 ug/l uit. Het rijbewijs van de Montfoorter werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur kon de man weer naar huis.

Woninginbreker aangehouden

MAARSSEN De politie heeft vrijdagavond een jongen aangehouden omdat hij had ingebroken bij een huis aan de Nolensstraat.

Getuigen belden omstreeks 21.25 uur naar de politie omdat men het vermoeden had dat er ingebroken werd bij een huis aan de Nolensstraat. In de woning werd gestommel gehoord terwijl de bewoners op vakantie waren. Agenten gingen ter plaatse en troffen niemand meer aan. Een andere politie-eenheid zag in de omgeving een jongen lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. De jongen ging er bij het zien van de politie vandoor. Eén van de agenten zag, na een korte sprint, kans de verdachte te pakken. Na een korte worsteling zag de verdachte toch weer kans los te komen en weg te rennen. Inmiddels was een agent met een politiehond ter plaatse gekomen.

De verdachte was over een schutting van een tuin geklommen en hield zich schuil. De agent riep meerdere malen dat de verdachte zich moest overgeven. Toen dit niet gebeurde werd de hond losgelaten. De politiehond sprong over de schutting en greep de 17-jarige verdachte uit Utrecht vast. Hierop kon hij worden aangehouden. De politie doet nog onderzoek naar de medeverdachte van de 17-jarige jongen.