Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 12-12-2010

Man beroofd van tas

UTRECHT In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 december is een man beroofd van zijn tas.

De man liep rond 3.30 uur s nachts op de Boothstraat toen hij van achteren bij zijn arm werd gepakt. Hij schrok en liet daardoor zijn tas los, die vervolgens door de verdachte werd meegenomen. Het 28-jarige slachtoffer uit Amsterdam rende er nog achteraan maar kon de man niet meer inhalen. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie.

Rijbewijs ingevorderd wegens alcohol

UTRECHT Een 36-jarige man uit Huizen moest zaterdagochtend zijn rijbewijs inleveren omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat.

Rond 02.00 uur zagen agenten de man op de Croeselaan rijden. Hij reed door rood en daarna een busstrook op. De agenten hielden hem staande. Uit de ademanalyse kwam een waarde van 685 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren en mocht vanzelfsprekend niet meer rijden.

Beroving op de Wittevrouwenstraat

UTRECHT Zaterdagmiddag werd een vrouw van haar handtas beroofd door twee jonge mannen op een scooter.

Rond 13.00 uur op zaterdag 11 december belde het 26-jarige slachtoffer de politie, omdat zij bestolen was van haar handtas. Haar handtas werd afgepakt door twee berijders van een scooter, toen zij op de Wittevrouwenstraat liep. Ondanks een getuigeverklaring van een voorbijganger werden de mannen niet meer gevonden. De politie bekijkt of de camerabeelden van de omgeving meer informatie kunnen opleveren en houdt de zaak in onderzoek.

Tasjesroof op de Vasco Da Gamalaan

UTRECHT Zaterdag 11 december werd een jonge vrouw van haar tas beroofd toen zij op de Vasco Da Gamalaan liep.

Twee jongens hadden het 24-jarige slachtoffer uit Utrecht te voet gevolgd. Op de hoek van de Livingstonelaan en de Vasco da Gamalaan liep een van de jongens tegen haar aan en pakte haar tas af, waarna zij wegrenden. Een getuige zag het gebeuren en ging achter de de daders aan, terwijl hij de politie belde. De verdachten konden niet meer worden achterhaald.

Het gaat om twee jongens met lichtgetint uiterlijk, beide tussen 17 en 20 jaar oud en rond de 1.75 m lang. De ene had een fors postuur en droeg een zwarte jas tot over de heup met een zwarte capuchon en een spijkerbroek. De tweede had een normaal postuur, een donkergroene of zwarte jas en een capuchon of pet. De politie is op zoek naar getuigen. Als u iets weet kunt u bellen met 0900-8844, politie Utrecht stad.

Beroofd van tas

UTRECHT Vrijdagavond vond op de Beneluxlaan een straatroof plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 22-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 19.20 uur over de Beneluxlaan. Ter hoogte van de kruising met de Vasco Da Gamalaan werd de vrouw plotseling door een onbekende man van haar tas beroofd. De verdachte sloeg tijdens de beroving de vrouw op haar schouder en in haar gezicht. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u iets gezien of heeft u informatie over deze beroving, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Straatroof

UTRECHT Vrijdagavond vond op de St. Josephlaan een beroving van een vrouw plaats. De politie is op zoek naar getuige(n).

Rond 19.20 uur liep een 19-jarige vrouw uit Utrecht over de St. Josephlaan. Plotseling kwam een scooter met twee mannen er op naast de vrouw rijden. Nog voordat zij het in de gaten had trok de passagier op de scooter de tas van haar schouder. De daders reden weg in de richting van de Dr. Scheapmanlaan en linksaf de Geraniumstraat in. De politie is op zoek naar getuige(n).

Het signalement van de daders luidt: mannen met een licht getinte huidskleur, tussen de 18 en 22 jaar oud en beiden een normaal postuur. Eén van de daders had een donkere jas en een bordeauxrode gebreide muts met flappen aan de zijkant. De andere dader droeg een beige- of camelkleurige jas. De scooter waar het tweetal op reed was zwart. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Fiets na negen jaar weer terug

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 december een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. De fiets bleek negen jaar geleden gestolen te zijn.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Biltstraat een man op een fiets rijden. De fiets was niet voorzien van een slot. Hierop werd hij gecontroleerd. Uit onderzoek bleek dat de fiets in 2001 in Utrecht gestolen was. De 47-jarige verdachte uit Utrecht gaf aan de fiets even geleend te hebben. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De eigenaar zal na negen jaar met haar fiets herenigd worden.

Rijbewijs net terug en nu weer kwijt

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 december een man aangehouden omdat hij onder invloed een aanrijding had veroorzaakt. De man bleek net zijn rijbewijs terug te hebben van een eerdere invordering.

Getuigen belden omstreeks 01.10 uur naar de politie omdat men had gezien dat een automobilist tegen een verkeerspaal aangereden was. Ter plaatse troffen agenten een 43-jarige man uit Utrecht aan. De man was met zijn auto frontaal op een verkeerspaal gereden. Hierdoor was zijn auto total loss. De agenten roken een sterke alcohollucht en namen een blaastest af. Hieruit bleek dat de Utrechter te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 660 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Uit het politiesysteem bleek dat de man net zijn rijbewijs terug had gehad voor het rijden onder invloed. Nu kon hij het weer inleveren.

Inbraak met geweld

UTRECHT Zaterdagavond stonden plotseling twee mannen in een woning aan de Rabelaisstraat. De mannen wilden geld maar vertrokken zonder buit.

Een 54-jarige vrouw uit Utrecht zat omstreeks 23.50 uur in haar huis aan de Rabelaisstraat tv te kijken. Plotseling werd de vrouw opgeschrikt omdat er twee onbekende mannen in haar woonkamer stonden. De mannen schreeuwden dat zij geld wilden en liepen door het huis. Toen de vrouw meerdere malen had aangegeven dat er geen geld was en hard om hulp begon te roepen namen de inbrekers de benen. Het slachtoffer zag dat de mannen via een ruit, die zij ingeslagen hadden, de woning binnen waren gekomen.

De politie is op zoek naar getuige(n). Het signalement van de verdachten luidt: beiden ongeveer 23 jaar oud, getinte huidskleur en kort zwart haar. De mannen droegen een spijkerbroek en een leren jas. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Zes verdachten aangehouden voor drugshandel

UTRECHT - Op donderdag 9 december heeft de politie in 4 woningen in de wijk Overvecht huiszoeking verricht. De huiszoekingen werden uitgevoerd omdat de politie informatie had over handel in verdovende middelen.

Bij de huiszoekingen zijn diverse soorten verdovende middelen aangetroffen. Ook werden contant geld en twee vuurwapens in beslag genomen. In totaal werden zes verdachten aangehouden. In de wijk Overvecht zijn door bewoners bij de politie en bij Meld Misdaad Anoniem meerdere meldingen van drugshandel gemaakt. Op basis van deze meldingen werden op 15 september j.l. ook al 6 huiszoekingen en diverse aanhoudingen verricht.

Straatroof

UTRECHT Op de Hogelanden vond vrijdagmiddag een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer. De politie zoekt getuige(n).

Een 47-jarige vrouw uit Utrecht liep rond 12.50 uur samen met haar dochtertje over de Hogelanden West zijde. Op een gegeven moment voelde de vrouw dat haar tas met geweld van haar schouder werd getrokken. Het slachtoffer zag dat twee jongens op een scooter wegreden. Omdat de beroving heel snel plaatsvond heeft de vrouw geen goed signalement kunnen geven. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.