Politie Zaanstreek-waterland

Ramkraak juwelier Wormer opgelost

Wormer, 12-12-2010 o De recherche van de politie Zaanstreek-Waterland is twee mannen uit Almere, van 19 en 20 jaar, op het spoor gekomen. Zij worden ervan verdacht een ramkraak gepleegd te hebben op een juwelier in Wormer.

Op vrijdagochtend, 6 augustus 2010, werd een ramkraak gepleegd op een juwelier aan de Faunastraat in Wormer. De politie kreeg rond vijven de melding van een getuige dat een auto met daarin een aantal mannen wegreed bij de juwelier. Ter plaatse constateerden agenten een grote ravage in de winkel. De auto die de verdachten gebruikten voor de ramkraak werd later teruggevonden in Wormer. Deze bleek eerder gestolen te zijn. De mannen maakten een hoeveelheid sieraden buit. Door de inzet van speurhonden werden later die ochtend kledingstukken van de daders gevonden. Deze waren achtergelaten in een nabijgelegen natuurpark.

De recherche startte een uitgebreid onderzoek. Forensische onderzoekers troffen op meerdere plaatsen, waaronder in de vluchtauto, DNA-sporen aan die leidden naar de twee verdachten. Het tweetal bleek al gedetineerd te zitten voor een soortgelijke ramkraak. De recherche heeft de zaak nog in onderzoek.