Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht, 12-12-2010

Rijbewijs ingevorderd wegens alcohol

BUNSCHOTEN Vrijdagavond werd een 35-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Hij blies een waarde van 775 ug/l.

Rond 21.55 uur reden politieagenten op de Hoekstraat, waar zij de Bunschotenaar zagen rijden. Uit zijn rijstijl was op te maken dat hij waarschijnlijk te veel had gedronken. Zij hielden de man staande en uit de ademanalyse bleek dat hij ruim drie keer meer dan de toegestane waarde alcohol in zijn bloed had. Hierop werd zijn rijbewijs ingenomen.

Jongens vernielen brievenbus

BUNSCHOTEN Zaterdagmiddag kregen drie jongens uit Bunschoten een bekeuring voor het afsteken van vuurwerk, waarmee zij een brievenbus vernielden.

Een getuige zag zaterdag 11 december rond 13.45 uur dat drie jongens bezig waren met vuurwerk, waarbij zij een brievenbus vernielden. De politie ging erheen en kon de jongens staandehouden op de Grebbelinie, waarna zij meegingen naar het politiebureau. De jongens kregen een bekeuring en hun ouders werden op de hoogte gebracht.

Man aangehouden voor insluipingen

SOEST - De politie heeft vorige week zondag 5 december een verdachte aangehouden op verdenking van insluipingen in woningen.

Tussen juli 2009 en november 2010 vond er bij meerdere woningen in Soest een insluiping plaats. De verdachte had het hierbij vooral gemunt op mobiele telefoons. Tijdens het onderzoek naar deze inbraken bleek dat de gestolen telefoons kort na de diefstal waren gebruikt. Het vervolgonderzoek leidde naar het bekend worden van de identiteit van de gebruiker die in opdracht van justitie werd aangehouden op zondag 5 december.

Tijdens het verhoor verklaarde de man, een 22-jarige inwoner van Soest, de gestolen telefoons te hebben gebruikt voor het gokken. Hij deed dit door zogenaamde gokwebsites te bezoeken en deel te nemen aan digitale kansspelen. Inmiddels is gebleken dat de gebruikte telefoons afkomstig waren uit een achttal woningen in Soest, waarbij sprake was van insluiping via een niet-afgesloten deur en/of raam. Naast de insluipingen wordt de Soester ook verdacht van één auto-inbraak.

De verdachte is afgelopen donderdag voorgeleid bij justitie en blijft in voorlopige hechtenis. De politie zet het onderzoek voort.