Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.35 uur

Utrecht, 12-12-2010

Getuige houdt vernieler van auto aan

LEUSDEN In de nacht van vrijdag op zaterdag zag een man hoe een andere man een autoruit insloeg. Hierop hield hij de man aan, waarna een worsteling ontstond. De politie kon de man later inrekenen.

Rond 1.00 uur op zaterdag 11 december werd de politie naar de Kuperssingel geroepen, omdat de melder daar achter een man aan zat die vlak daarvoor een auto had vernield. Toen de agenten arriveerden, zagen zij dat de melder bovenop de vernieler was gesprongen en hem op die manier het vluchten belemmerde. De melder had verwondingen aan zijn hoofd en handen, een resultaat van het gevecht wat de twee mannen hadden gehad. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De melder heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Bestuurder onder invloed

AMERSFOORT Op de Groningerstraat heeft de politie in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 december een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance controleerden agenten rond 04.20 uur op de Groningerstraat een automobilist. De 22-jarige bestuurder uit Amersfoort gaf aan twee biertjes te hebben gedronken en onderging een eerste blaastest. Hieruit bleek dat de man waarschijnlijk meer had gedronken. De Amersfoorter werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 585 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Hij werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Man onder brommer aangetroffen

AMERSFOORT Zaterdagavond heeft de politie op de Maetsuykerstraat een man aangetroffen die onder zijn bromfiets lag. Het is onbekend wat er gebeurd is.

Twee jongens belden omstreeks 22.15 uur met de politie omdat zij op de Maetsuykerstraat een man onder zijn bromfiets hadden aangetroffen. Ter plaatse verklaarden de jongens dat zij de man onder aan het talud achter de Meridiaan hadden zien liggen en hem onder zijn bromfiets vandaan hadden gehaald. De man was in de war en slecht aanspreekbaar. Ambulancepersoneel heeft de 50-jarige man uit Hooglanderveen meegenomen naar het ziekenhuis.

De politie weet nog niet hoe de man daar terecht gekomen is. Getuige(n) worden verzocht contact op te nemen met het district Eemland zuid, tel.: 0900 88 44.