Politie Drenthe

Zondag 12 december 2010

Provincie Drenthe , 12-12-2010

Verkeersongeval met materiële schade

ASSEN Zaterdagmiddag heeft op de kruising tussen Maria in Campislaan en de Selma Lagerloflaan een verkeersongeval met materiële schade plaatsgevonden. Een 20-jarige automobilist uit Assen zag bij het oprijden van de kruising een 36-jarige automobiliste uit Assen over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Door de aanrijding kwam de auto van de 20-jarige automobilist uit Assen ook in botsing met een 44-jarige automobilist uit Stadskanaal. Niemand raakte gewond. De autos moesten worden afgesleept.

Politie vordert rijbewijs in

RUINEN De politie heeft zaterdagmiddag op de N375 het rijbewijs van een 27-jarige automobilist uit Emmeloord ingevorderd. De automobilist reed met een gecorrigeerde snelheid van 133 kilometer per uur over de N375. Ter plekke geldt een maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. Het rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De overtreding werd door middel van het gebruik van een lasergun geconstateerd.

Politie onderzoekt brand in autobedrijf

ROLDE De politie verricht onderzoek naar een brand die op zaterdagavond heeft gewoed in een autobedrijf aan de Grolloerstraat. Rond 19.30 uur kwam een melding binnen van brand aan de Grolloerstraat. Ter plekke werd geconstateerd dat er twee autos in een autobedrijf in brand stonden. De brandweer had de brand snel onder controle en rond 20.00 uur werd het sein brandmeester gegeven. Vanwege het mogelijk vrijkomen van asbest werd de Grolloerstraat tussen een rotonde en de Rolderdingspillaan afgezet. Door de snelle blussing, is er geen asbest vrijgekomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden onder invloed van alcohol

RODEN De politie heeft zaterdagavond op de Kanaalstraat een 58-jarige automobiliste uit Boerakker aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie had een melding gekregen van een eenzijdig verkeersongeval. Ter plekke troffen agenten een beschadigde auto tegen een paal. In de auto zat de vrouw en zij werd behandeld door ambulancepersoneel. De vrouw moest een blaastest ondergaan en zij bleek teveel alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. De vrouw werd vervolgens met onbekend letsel overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen. In het ziekenhuis werd een bloedproef bij de vrouw afgenomen. De politie heeft de zaak in behandeling. De auto moest worden afgesleept.

Man aangehouden voor bedreiging

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het Marktplein een 18-jarige man uit Emmen aangehouden voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht een 49-jarige man uit Valthermond verbaal te hebben bedreigd bij een uitgaansgelegenheid. De 18-jarige man werd overgebracht naar het politiebureau en hij werd ingesloten.

Rijden onder invloed van alcohol

EELDE De politie heeft zaterdagnacht op de Hoofdweg een 52-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was ter controle aan de kant van de weg gezet en hij moest een blaastest ondergaan. Op basis van de blaastest werd de man aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de man 515 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd.

Man aangehouden voor mishandeling

EELDE De politie heeft zaterdagnacht op de Hoofdweg een 25-jarige man uit De Punt aangehouden wegens mishandeling van een agent. De man was betrokken bij een vechtpartijtje in een uitgaansgelegenheid. Ter plekke wilden agenten de man aanspreken. De man haalde vervolgens uit naar een agent en werd direct aangehouden. Een 27-jarige vrouw uit Peize man begon zich ook met de kwestie te bemoeien en zij werd ook aangehouden. De man en de vrouw werden overgebracht naar het politiebureau en werden ingesloten. De politie heeft de zaak in behandeling.

Politie houdt jongeman aan voor vernieling

ZUIDLAREN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige jongeman uit Tynaarlo op de Brinkstraat aangehouden voor vernieling. De jongeman wordt ervan verdacht sierverlichting te hebben vernield van een winkel. Op het politiebureau werd proces-verbaal tegen de jongeman opgemaakt en hij mocht vervolgens het politiebureau verlaten.

Jongeman aangehouden voor belediging

BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Domoweg een 17-jarige jongeman uit Marum aangehouden voor het beledigen van een agent. De jongeman was uit een uitgaansgelegenheid gezet en beledigde vervolgens een agent. De jongeman werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in behandeling.

Man aangehouden voor bedreiging

NIEUW BALINGE De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 29-jarige man uit Winterswijk in een woning aan de Hoogeveenseweg aangehouden voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht een 30-jarige man uit Nieuw Balinge te hebben bedreigd met een wapen. De man werd door agenten in de woning aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De aanleiding van deze bedreiging is niet duidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.