Politie Groningen

Zondag 12 december 2010

Provincie Groningen, 12-12-2010

Gestolen auto terecht tijdens alcoholcontrole

DELFZIJL Agenten hebben zaterdagavond op het Zwet in Delfzijl tijdens een alcoholcontrole een gestolen auto teruggevonden. De auto reed richting de controle. Agenten zagen dat het de witte Volkswagen Golf (TJ-TR-61) was die eerder die ochtend gestolen was in Delfzijl. De bestuurder zag de controle, reed hard achteruit en ging er vandoor. Motorrijders gingen er achteraan. Bij de fietsbrug over het Damsterdiep wilde hij over de brug heen rijden. Daar kon hij echter niet verder. Hij reed weer met hoge snelheid achteruit en reed hierbij in op twee motorrijders. Hij raakte hen net niet. Hij reed vervolgens het gras in en stopte zijn auto. De bestuurder, een 18-jarige jongen uit Delfzijl, werd aangehouden. De agenten doen aangifte. De auto gaat terug naar de eigenaar. Tijdens de alcoholcontrole moesten 567 bestuurders een blaastest doen. Twee beginnend bestuursters uit Delfzijl reden onder invloed: en 39-jarige vrouw bleek ruim 0,8 promille alcohol in haar bloed te hebben en een 19-jarige vrouw had ruim 0,45 promille alcohol in haar bloed. Tegen de vrouwen wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook werden vijf automobilisten bekeurd voor te hard rijden. Een van hen reed 109 km/uur, terwijl daar 50 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Auto in sloot

GRONINGEN Zaterdagnacht is op de oprit van de A7 vanaf de Euroborg een auto in de sloot beland. De 20-jarige bestuurder uit Arnhem raakte door nog onbekende oorzaak van de weg. Hij en zijn twee inzittenden, waaronder een 17-jarige jongen uit Winschoten, konden op eigen kracht uit de auto komen. Ze waren onderkoeld en hadden op het oog meerdere schaafwonden. Over hun letsel is verder niets bekend, omdat de jongens direct naar het ziekenhuis werden gebracht. Een 35-jarige automobilist uit Kropswolde stond even verderop stil. Beide zeggen tegen elkaar te zijn gebotst. Hoe dat kon gebeuren, wordt nog onderzocht door de technische verkeerspolitie. Ook worden beide bestuurders nog gehoord. De man uit Kropswolde kwam met de schrik vrij.

Jongeman beroofd

GRONINGEN Een 19-jarige jongeman uit Groningen is zaterdagnacht omstreeks 01.40 uur op de Larix beroofd van zijn portemonnee, telefoon en fiets. Hij fietste de Eikenlaan over richting de Larix. Daar werd hij tot stoppen gedwongen, waarna hij van zijn fiets viel. Hij werd bedreigd met een scherp voorwerp en hij moest zijn spullen afstaan. De daders gingen er vandoor richting Park Selwerd en sloegen linksaf richting de Eikenlaan. De politie stelde direct een onderzoek in in de omgeving. Dat leverde geen direct resultaat op. Het onderzoek wordt voortgezet.

Jongen beledigt agenten

VEENDAM De politie heeft zaterdagnacht op het Prins Hendrikplein een 19-jarige jongen uit Veendam aangehouden voor belediging. Surveillerende agenten zagen een opstootje tussen een aantal jongeren. Een 17-jarige jongen uit Veendam gedroeg zich vervelend en provoceerde het groepje jongeren. Een van de agenten duwde de jongen weg en vertelde hem dat hij naar huis moest gaan. Vervolgens keerde het groepje zich tegen de agenten. De 19-jarige jongeman maakte deel uit van de groep en schold de agenten uit. Hij werd aangehouden voor belediging, maar hij verzette zich hevig. Nadat hij stevig werd beetgepakt, werd hij rustiger en kon hij in de boeien worden geslagen. De 17-jarige jongen moest uiteindelijk ook mee naar het bureau. Hij bleef zich vervelend gedragen en gaf geen sjoege om weg te gaan. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man steelt dekbedovertrekken

ZUIDHORN Een 38-jarige man uit Groningen is zaterdagmiddag bij een winkel in Zuidhorn aangehouden voor het stelen van dekbedovertrekken. Hij werd betrapt door een medewerker. Die droeg hem over aan de politie. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen mishandeld

GRONINGEN Een 24-jarige jongen uit Groningen is zaterdagnacht mishandeld in de Papengang. Omstanders riepen agenten om hulp, nadat zij zagen dat een jongen in de Papengang op de grond lag en klappen kreeg. Agenten zagen vervolgens dat de jongen door in ieder geval twee personen belaagd werd. Toen zij de agenten zagen, reden ze echter hard weg. Eén van de verdachten, een 17-jarige Groninger, kon aan het einde van de steeg worden aangehouden. Het slachtoffer verklaarde vanuit het niets te zijn mishandeld. Hij doet aangifte. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Alcomobilist raakt rijbewijs kwijt

GRONINGEN Een 26-jarige man uit Hoogezand is zaterdagochtend op de Herebinnensingel zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Agenten zagen hem over het fietspad tussen de Steentilstraat en het Gedempte Zuiderdiep rijden. Zij gaven hem een stopteken en op de Herebinnensingel zette de bestuurder zijn auto langs de kant van de weg. Hij rook naar alcohol en een blaastest wees uit dat hij inderdaad had gedronken. De bestuurder werd aangehouden en op het bureau bleek dat hij ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. In juli 2010 was hij ook al aangehouden voor rijden onder invloed. Ook toen werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Grill van vrachtwagens gestolen

VEENDAM Onbekenden hebben zaterdagavond of nacht bij een bedrijf aan de Orion in Veendam van ruim vijf vrachtwagens de grill gestolen. Het is nog niet bekend hoe de onbekenden op het terrein zijn gekomen. De eigenaar meldt de politie nog wat exact is gestolen. De politie doet onderzoek.

Inbraak in studentenflat

GRONINGEN Een 21-jarige student is zaterdagnacht aan de Kornoeljestraat slachtoffer geworden van diefstal. Hij had het raam van zijn flat niet goed afgesloten waarna een laptop, telefoon en geld verdwenen waren. De politie waarschuwt mensen om ramen en deuren altijd goed af te sluiten.

Engeltje op schouder van vrachtwagenchauffeur

ONSTWEDDE Een 34-jarige vrachtwagenchauffeur uit Stadskanaal is zaterdagnacht op de Kampweg in Onstwedde frontaal tegen een boom gebotst. Hij reed richting Alteveer en hij is vermoedelijk in slaap gevallen. Hij was aanspreekbaar en wonder boven wonder leefde hij nog. De boom stond namelijk op de plek van de bestuurdersstoel. Zijn adem rook naar alcohol. In het ziekenhuis is bloed van hem afgenomen om eventueel alcoholgebruik vast te kunnen stellen.

Vanwege brandstoflekkage is ook de brandweer gekomen. Het Mobiel Medisch Team verleende medische zorg. De chauffeur liep in ieder geval een ernstige beenbreuk op. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Uit onderzoek van de technische verkeerspolitie bleek dat hij geen gordel droeg.

Man voor heling aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmorgen een 43-jarige man uit Winschoten aangehouden. Een 27-jarige man uit Groningen zag op Marktplaats dat zijn gestolen trompet te koop werd aangeboden. Nadat hij de politie had ingeschakeld, maakte de Stadjer een afspraak met de Winschoter op het hoofdstation aan het Stationsplein. Na de overdracht van de trompet herkende de Stadjer zijn muziekinstrument. De 43-jarige verkoper kon hierop door politieagenten worden ingerekend. Hij is voor onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat.

Alcomobilist aangehouden

DELFZIJL - De politie heeft zaterdagnacht een 55-jarige automobilist uit Polen aangehouden. De politie kreeg een melding van een dronken automobilist op de N362. Agenten konden de bestuurder nabij Delfzijl aan de kant van de weg zetten. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed reed. Op het bureau werd een alcoholpromillage van 1,85 vastgesteld. Na verhoor kon hij weer gaan. Zijn rijbewijs moest hij wel achterlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist rijdt sloot in

GRONINGEN - De politie heeft zondagmorgen een 25-jarige automobilist uit Winsum aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de bestuurder op de provincialeweg N363 met zijn auto in de sloot was gereden. Politieagenten troffen de bestuurder gewond in zijn auto aan. Het slachtoffer was aanspreekbaar en verklaarde direct dat hij alcohol had gedronken. De bestuurder is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Daar is een bloedproef afgenomen om eventueel alcoholgebruik vast te kunnen stellen. Bij de aanrijding raakte zijn auto zwaar beschadigd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.