Politie Twente

Verlichtingscontrole
Oldenzaal
Op de Ootmarsumsestraat in Oldenzaal werd op vrijdag 10 december 2010 tussen 17.00 uur en 23.00 uur een verlichtingscontrole gehouden. Met deze controle hoopt de politie de verkeersveiligheid te vergroten. Er werden 109 bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen zonder fietsverlichting. Daarnaast werd een automobilist bekeurd omdat een klein kind zonder beveiligingsmiddel voor in de auto zat en verder werden diverse bekeuringen uitgeschreven aan andere verkeersovertredingen als het rijden met mistlicht, niet stoppen voor een stopstreep, openbare dronkenschap en geen richting aangeven. (2010110548)

Rijbewijs ingevorderd
Almelo
Tijdens surveillance op zaterdag 11 december 2010 omstreeks 2.45 uur zagen politieagenten een 36-jarige automobilist uit Almelo over de Parallelweg in Almelo rijden. Deze man werd gecontroleerd en verkeerde onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een promillage had van 1,6. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol opgemaakt. (2010110570)

Politieman bevrijdt baby uit afgesloten auto Wierden
Omdat er geen reservesleutel of hulp van de ANWB voor handen was heeft een politieman de achterruit van een auto ingeslagen om een baby uit een gestationeerd lopende auto te halen die was afgesloten.

De baby, een jongetje van bijna acht maanden oud, bleek bij komst van de politieman ongeveer 20 minuten in de auto, aan de Zuid Parallelweg in Wierden, te zitten en begon op een gegeven moment te huilen. De 33-jarige moeder uit Rijssen was geen lid meer van de ANWB en een reservesleutel was ook niet snel voor handen. Omdat de mogelijkheid bestaat, omdat het een stilstaande auto betrof die gestationeerd liep, op gasophoping heeft de politieman de achterruit ingeslagen. Hierdoor konden de portieren worden geopend en de baby uit de auto gehaald worden. (2010110435)

Inbraak in woning
Enschede
Bewoners missen diverse goederen, dader(s) is/zijn mogelijk via de Pelmolenstraat gekomen en weggegaan. Politie verzoekt getuigen te reageren.

In een woning aan de Espoortstraat in Enschede is tussen vrijdag 10 december 19.35 uur en zaterdag 11 december 3.15 uur ingebroken. De bewoners zagen bij terugkomst meteen dat er 'iemand' in hun woning was geweest. De dader(s) is/zijn via de achterzijde de woning binnengekomen. De hele woning is doorzocht en er zijn diverse spullen weggenomen. De forensische recherche stelt een technisch onderzoek in. De politie vermoedt dat de daders gekomen en weggegaan zijn via de Pelmolenstraat. Mogelijk dat er getuigen zijn die bijzonderheden hebben gezien. De politie verzoekt hen om contact op te nemen. Dit kan op telefoonnummer 0900-8844 of eventueel anoniem Bel M. 0800-7000. (2010110585)

'Vreemde kijker' aangehouden
Almelo
Een zwaar beschadigde auto was achtergelaten tegen een lichtmast. Politie heeft één van de 'kijkers naar het ongeval' later aangehouden.

Op zaterdag 11 december 2010 omstreeks 4.56 uur kwam er bij de politie een melding van een auto die tegen een lichtmacht was gereden op de Vriezenveenseweg in Almelo. Toen de agenten bij het betreffende ongeval kwamen was de bestuurder niet meer aanwezig. De agenten lieten de auto, een Volkswagen Golf, afslepen door een sleper. Omdat de lichtmast helemaal omver was gereden werd Enexis in kennis gesteld om de schade te repareren. Daarom bleven twee agenten zolang de plek van het ongeval bewaken. Het viel de politieagenten op dat er drie keer een man op de fiets langsreed die zich vreemd gedroeg. De man ging bij twee andere 'kijkers naar het ongeval' staan. De politieagenten kregen het vermoeden dat hij mogelijk meer van de aanrijding afwist. Ze vroegen hem naar zijn identiteitsbewijs. Deze wilde de man echter niet tonen. Daarop werd de man, een 24-jarige Almeloër, aangehouden. Toen de agenten hem fouilleerden troffen ze sleutels van een Volkswagen Golf aan. Deze pasten op de auto die tegen de lichtmast stond. Tevens was deze man de zoon van de eigenaar van de VW Golf, volgens de gegevens van het kenteken. De politie stelt nader onderzoek in naar deze aanrijding. (2010110602)

Inbraak in woning
Enschede
Inbraak is gepleegd terwijl bewoonster sliep. Politie verzoekt getuigen zich te melden.

Tussen donderdag 9 december 22.00 uur en vrijdag 10 december 8.00 uur is er ingebroken aan een woning aan de Koppelboerhoek in Enschede. De dader(s) is/zijn via de voorzijde de woning ingekomen. Uit haar woning is een flink geldbedrag weggenomen. Op het moment van de inbraak lag de 54-jarige bewoonster te slapen. Het betreft een flatwoning op de derde verdieping. Mogelijk dat medebewoners of andere getuigen bijzonderheden hebben waargenomen. De politie verzoekt hen contact op te nemen: 0900-8844 of anoniem op Bel M. 0800-7000. (2010110322)

Alcoholcontrole
Zenderen
Op diverse plaatsen in Zenderen is gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Ongeveer 85 bestuurders moesten een blaastest afleggen tussen 17.00 uur en 1.00 uur. Zij waren allen de (winter)BOB. En dat is een goed teken voor de nieuwe BOB-campagne '100% BOB, 0% op' welke maandag 13 december 2010 van start gaat. Naast de inzet van tv, radio en outdoor is er een speciale online campagne ontwikkeld voor de jongere doelgroep (18-35 jaar) rondom een speciale App (applicatie voor smartphones) , "Bob's Tipsy talk", waarmee je als BOB je vrienden in de maling kunt nemen, door nuchter iets in te spreken en tipsy te klinken. Deze app kan gedownload worden via een speciale code die je vindt op posters in de kroeg of via www.tipsytalk.nl. (2010110562)

Inbraak overdag tijdens middagdutje Enschede
Bij een 89-jarige vrouw werd ingebroken toen ze een middagdutje deed. Er is geld weggenomen.

De vrouw heeft tussen 13.14 uur en 14.15 uur een dutje gedaan in haar woning aan de Hunzestraat in Enschede. Dit is een flatwoning op de derde etage. Toen zij wakker werd zag zij dat er geld weggenomen was. De dader(s) heeft/hebben zich via de voordeur toegang verschaft tot de woning. Er is meteen een buurtonderzoek gehouden. Men heeft echter geen bijzonderheden gezien. Politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden. Telefoonnummer: 0900-8844 of Bel misdaad anoniem: 0800-7000. (2010110673)

Kerstverlichting weggenomen
Hengelo
Bij een winkel in de Thiemsbrug werd omstreeks 15.57 uur een 58-jarige winkeldievegge uit Hengelo betrapt. Zij had kerstverlichting weggenomen. De vrouw deed afstand van de lampjes en heeft na het afleggen van een verklaring op het politiebureau een boete gekregen. (2010110675)

Pool met gaptas aangehouden
Vriezenveen
Oplettende politieman ziet winkeldief langs politiebureau lopen en houdt hem op heterdaad aan.

Op zaterdag 11 december 2010 omstreeks 13.45 uur betrapt een medewerkster van een kledingwinkel aan het Westeinde in Vriezenveen een man op diefstal. De detectiepoortjes van het alarm gingen af toen een onbekende man de winkel verliet. Toen de medewerkster hem wilde aanspreken rende de man hard weg. Hij liet hierbij zijn (gap)tas achter. Hierin zaten kleding van de betreffende kledingzaak en goederen afkomstig van de naburige drogist. De vrouw heeft de politie gebeld en een signalement van de dader door gegeven. Inmiddels zochten politieagenten in de omgeving naar de man. De politieman die achter bleef op het politiebureau aan de Schout Doddestraat in Vriezenveen zag opeens een man over straat lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij is direct naar buiten gegaan en sprak de man aan. Na een check bij zijn collega's, die bij het winkelpersoneel de aangifte opnamen, wist de politieagent dat het mogelijk om de dader van de kledingdiefstal ging. Daarop heeft hij de man, 22 jaar uit Krasnystaw (Polen) aangehouden. De man is in verzekering gesteld en opgesloten in het Politie Arrestantencentrum Twente (P.A.T.)in Borne voor nader onderzoek. (2010110677)

Wie niet luistert.
Hengelo
Politie moet ruitje van de woning inslaan omdat verdachte de deur niet wil openen.

Een 39-jarige man uit Enschede moest nog 84 dagen vastzitten als straf. Hij was op zaterdag 11 december om 19.00 uur in zijn woning maar weigerde de deur te openen voor de politieagenten die hem kwamen ophalen. De agenten hebben daarop een ruitje ingetikt en konden zich zodoende toegang verschaffen tot de woning. De man heeft daarop de glaszetter en een vriend gebeld. Deze zou zijn katten verzorgen en wachten tot het raampje weer gedicht was. De man zit nu zijn straf uit. (2010110699)

Mes aangetroffen
Enschede
Een 17-jarige jongen was zondag 12 december om 5.30 uur diverse malen vervelend aanwezig tijdens de zogenaamde 'horecanacht'. Toen iemand zijn beklag deed over de jongen spraken agenten hem aan en trokken zijn gegevens na. Hieruit bleek dat hij al diverse malen was aangehouden voor de wet wapens en munitie en de opium wet. Daarom vroegen de agenten of hij mogelijk scherpe voorwerpen of een mes bij zich had. De jongen ontkende. Toen de politieagent hem fouilleerde trof hij een puntig snijmes aan in zijn jas. De jongen werd aangehouden voor verboden wapenbezit. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010110854)

Woninginbraak
Hengelo
In een woning aan de Curiestraat in Hengelo is op zaterdag 11 december tussen 8.30 uur en 21.30 uur ingebroken. De dader(s) heeft/hebben zich door waarschijnlijk de voordeur toegang verschaft in de woning. Er zijn diverse goederen uit haar woning gehaald waaronder sieraden. De vrouw doet aangifte bij de politie. Politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden. Telefoonnummer: 0900-8844 of Bel misdaad anoniem: 0800-7000.(2010110736)

Poging doodslag op politieagente tijdens achtervolging Vroomshoop, Geesteren (ov)
Een bekend duo van de politie is aangehouden na poging doodslag en rijden onder invloed van alcohol. Tevens verzetten zij zich tijdens de aanhouding waarbij een agent gewond raakte. Agenten hebben waarschuwingsschoten gelost om hen te laten stoppen tijdens een roadblock.

Op zaterdag 11 december 2010 omstreeks 22.30 uur surveilleerden politieagenten over het Oranjeplein in Vroomshoop. Daar zagen zij een personenauto stil staan met drie mannen erin. De twee mannen die voorin zaten, 54 jaar uit Almelo en 42 jaar uit Westerhaar, zijn bekenden van de politie. De man 42-jarige man zat achter het stuur en verkeerde onder invloed. De man die er naast zat, 54 jaar, heeft een rijontzegging tot 2018 en was ook onder invloed. Een 48-jarige man zat als passagier achter in de auto. Ongeveer twee weken geleden heeft er een wilde achtervolging plaatsgevonden met de 54-jarige man die toen een aanrijding met een politieauto had veroorzaakt. De politieagenten hebben de mannen gewaarschuwd dat zij niet mochten (gaan) rijden.

Omdat de politieagenten het niet vertrouwden zijn ze gaan posten in de omgeving om te kijken wat het trio ging doen. Op het moment dat ze de betreffende auto zagen rijden zijn de agenten er onmiddellijk achteraan gegaan om ze te stoppen. De auto stopte en de agenten zagen dat de 54-jarige man en de 42-jarige man van plaats verwisselden. De 54-jarige ging nu achter het stuur zitten. Om te beletten dat ze verder zouden rijden probeerde de politieagente om de sleutels uit het contactslot te halen. Dit lukte echter niet. De bestuurder gaf gas en sleurde de agente, die nog half in de auto hing, een eindje mee. De agente raakte hierbij niet gewond. Zij doet aangifte van poging doodslag tegen de bestuurder.

De politieagenten hadden versterking gevraagd en zette de achtervolging in. Vanaf Vroomshoop, richting Westerhaar, Sibculo en vervolgens richting Geesteren. Onderweg werden op sommige plekken snelheden gehaald van 160 km/u. Op de Paterswal hebben agenten in een burgerauto een zogenaamd roadblock opgeworpen. Ze hadden met hun auto met verlichting en alarmlichten aan een gedeelte van de rijbaan geblokkeerd. De agenten zaten niet in het dienstvoertuig en probeerden de bestuurder te stoppen toen hij de auto via de berm passeerde. Om te zorgen dat hij zou stoppen om ernstige ongelukken te voorkomen hebben de politieagenten allebei een waarschuwingsschot gelost. De 54-jarigeman reed echter met hoge snelheid naar Geesteren alwaar hij links langs de rotonde de macht over het stuur verloor doordat zijn band 'klapte'. De 54-jarige man werd meteen aangehouden. Hij verzette zich hierbij hevig. De agenten moesten bij de aanhouding geweld gebruiken om de man onder controle te krijgen. De 42-jarige man bemoeide zich met deze aanhouding en ook hij verzette zich hevig. Alleen de derde man bleef rustig achter in de auto zitten terwijl hij af en toe aan zijn flesje bier nipte. Hij werd in eerste instantie ook aangehouden maar nadat bleek dat hij verder geen aandeel had weer in vrijheid gesteld.

Tijdens de aanhouding van de beide mannen raakte een politieagent gewond aan zijn hand. De auto van de mannen is in beslag genomen. De 42-jarige man is voor medisch onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Van hem is tevens bloed afgenomen voor onderzoek voor het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Er werd in zijn fouillering een flesje GHB aangetroffen. Daarna werd hij ingesloten in het P.A.T. in Borne. De 54-jarige man had een promillage van 1,2. Hij en de 42-jarige man zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

(2010110745)

Caddy rijdt door na aanrijding met fietser Borne
Politie zoekt bestuurder van een VW Caddy die een fietser aanreed en niet stopte.

Op zaterdag 11 december 2010 omstreeks 23.30 uur fietste een 52-jarige man uit Borne over de Rondweg in Borne. Bij de verkeerslichten Rondweg-Bornsestraat-Grotestraat (thv Jasmijn garden) fietste de 52-jarige man door het groene verkeerslicht. Op dat moment kwam er een witte VW Caddy vanuit Hengelo aanrijden. Deze reed door het rode licht en raakte het voorwiel van de fiets van de 52-jarige man. Deze man kwam hierdoor ten val. De bestuurder van de witte Caddy is met hoge snelheid weggereden in de richting van Almelo. De politie heeft inmiddels getuigen van het ongeluk gesproken en is op zoek naar de bestuurder van de witte VW Caddy. De bestuurder heeft zich nog niet gemeld. De 52-jarige man is door de rapid responder van de ambulance onderzocht en heeft een pijnlijke rug en hand opgelopen. Zijn fiets is geheel beschadigd. (2010110750)

Inbraak in woning
Hengelo
Bewoonster ontdekt bij terugkomst van een feestje dat er in hun woning was ingebroken. Diverse goederen zijn weggenomen.

Een 48-jarige vrouw deed aangifte van inbraak die gepleegd is op zaterdag 11 december tussen 20.00 uur en zondag 12 december 00.30 uur aan de Grimbergstraat in Hengelo.Uit haar woning zijn diverse goederen waaronder laptops en sieraden weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen zich te melden. Telefoonnummer: 0900-8844 of Bel misdaad anoniem: 0800-7000 (2010110761)

Lekker warm tussen de koeien
Tubbergen
Een boer aan de Almeloseweg in Tubbergen keek zaterdagmorgen om 7.27 uur wel vreemd toen hij licht zag branden in de stal. Maar hij stond even perplex toen er een onbekende man tussen zijn koeien vandaan kwam. De man, 56 jaar uit Pfinztal (D) verontschuldigde zich en vertelde dat hij de avond ervoor iets te diep in het glaasje had gekeken. De geur die vanaf de man (geen koeienlucht) te ruiken was bevestigde zijn verhaal. Hij was de weg kwijt geraakt nadat hij een gezellige avond in een Tubbergse horecagelegenheid had doorgebracht. Op een gegeven moment is hij tussen de koeien in slaap gevallen. De politieagenten hebben de man teruggebracht naar het hotel waar hij verbleef. Daar werd hij opgewacht door zijn werkmaatje. (2010110642)

Straatroof nav gooien nitraatbom Enschede
Politie stelt onderzoek in naar straatroof.

Een 16-jarige jongen uit Enschede werd op vrijdag 10 december 2010 omstreeks 22.29 uur met geweld beroofd van zijn telefoon, sleutels en portemonnee. Dit gebeurde nadat hij op de Koningstraat in Enschede een nitraatbom achter een auto, een Opel Astra, had gegooid die tot ontploffing kwam.

De jongen stond even daarna met zijn vrienden op de Beltstraat in Enschede te wachten op een kameraad toen ongeveer vijf of zes onbekende mannen op hun afkwamen. Hij herkende de mannen, als inzittenden van de Opel Astra. De jongens werden ingesloten en bedreigd naar aanleiding van het gooien van de nitraatbom. De 16-jarige jongen werd direct bij zijn keel gegrepen. De mannen zeiden dat de jongens hun spullen moesten inleveren anders zouden ze de jongens neerschieten. De jongen zei dat hij niets zou geven. De man greep de jongen strakker vast zodat hij amper kon ademen en hij kreeg twee vuistslagen in zijn gezicht. De man die de jongen sloeg heeft zijn zakken leeggehaald en zijn mobiele telefoon en portemonnee weggenomen. Daarna zijn de mannen weggerend. Signalement van de mannen: tussen de 19 en 25 jaar, donkere huidskleur, spraken Nederlands met een Surinaams/Antilliaans accent. De mannen waren even daarvoor gezien in een redelijk nieuwe donkerkleurige Opel Astra. De politie stelt een onderzoek in naar deze straatroof. (2010 110530)

Dronken bestuurder rijdt in de sloot Losser
Een 63-jarige dronken automobilist uit Losser reed op vrijdag 10 december 2010 om 20.12 uur in de sloot aan de Deppenbroekweg in Losser. De man zat klem in zijn auto en werd door de brandweer bevrijd. Een verpleegkundige van de ambulance heeft de man onderzocht en voor deze zekerheid overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is tevens van de man bloed afgenomen voor nader onderzoek voor het rijden onder invloed van alcohol en medicatie. De man was op dat moment niet in staat een verklaring af te leggen. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen en maakt proces-verbaal tegen hem op. (2010110541)


-----------------------
Datum zaterdag 11 december en zondag 12 december 2010 Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --