Politie Kennemerland

Persberichten

Kennemerland regio, 12-12-2010

Persberichten weekend 10, 11 en 12 december

Politie zoekt getuigen beroving
HOOFDDORP, 10 december - De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende beroving op de hoek van de Parklaan met de Nieuweweg. Dit gebeurde op vrijdagavond rond 18.20 uur. Een 24-jarige inwoonster van Leeuwarden werd daar onder bedreiging van een wapen beroofd van haar tas. De twee mannelijke daders zijn er daarna vandoor gegaan. De politie hoopt dat mensen iets gezien hebben van de beroving, of dat ze de twee daders hebben gezien, eventueel in het bezit van een damestas. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Hoofddorp via het telefoonnummer 0900-8844.

Man bestolen vanuit auto
RIJSENHOUT, 11 december Een 37-jarige Hongaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag even na middernacht beroofd. Het voorval vond plaats op een parkeerplaats langs de A4. De man verklaarde dat hij even in zijn auto lag te slapen, toen hij benaderd werd door een man die zich voordeed als politieagent. Deze agent stelde allerlei vragen en vroeg de man om zijn portemonnee, waarna hij er met de inhoud vandoor ging. Hij stapte bij een andere persoon in de auto, waarna ze zijn weggereden. De politie wil erg graag weten wie deze twee personen zijn en vraagt daarom aan getuigen om zich te melden bij de politie. Hebt u het voorval gezien, heeft u de mannen zien wegrijden of bent u die nacht op een soortgelijke manier benaderd? Geeft het door via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of bel met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Onopvallende videosurveillance
REGIO, 10 december Tussen 14:00 en 22.30 uur hebben videosurveillanten van politie Kennemerland en politie Zaanstreek-Waterland het verkeer gecontroleerd in Kennemerland, Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord. Hierbij werden diverse weggebruikers aan de kant gezet, omdat zij met hun rijgedrag het overig verkeer of zichzelf in gevaar brachten. Na het zien van hun eigen onveilige weggedrag op de videobeelden, kregen deze weggebruikers (voor het merendeel hardrijders) hun bekeuring direct mee.

Gesignaleerd en aangehouden
HAARLEM, 11 december De politie heeft een 33-jarige Haarlemmer aangehouden, die gesignaleerd stond voor een ander politiekorps. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

HEEMSTEDE, 11 december Een 22-jarige man trok de aandacht van de politie, toen hij rond middernacht op een onverlichte fiets over de Herenweg reed. Tijdens de staandehouding bleek dat de man gesignaleerd stond en nog een gevangenisstraf moest uitzitten van 15 dagen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

HOOFDDORP, 10 december De politie hield rond 19:30 uur op Graan voor Visch een 19-jarige Hoofddorper staande, die nog twee boetes had openstaan. De man bleek tevens in bezit van hard drugs. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek.

BEVERWIJK, 11 december De politie heeft een 20-jarige Beverwijker aangehouden die gesignaleerd stond voor een geweldsdelict. De Beverwijker werd om 14:00 aangehouden en ingesloten.

Alcoholcontroles: veel drankrijders aangehouden HAARLEM, 10 december De politie heeft een 44-jarige Haarlemmer aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol had gereden. De man liep op het Frans Halsplein tegen de lamp bij een alcoholcontrole. Hij werd aangehouden en tegen hem is proces verbaal opgemaakt. De alcoholcontrole vond plaats op het Frans Halsplein tussen 19:30 en 21:30 uur. In totaal moesten 101 bestuurders blazen.

HAARLEM, 11 december Op de N208 werd een 40-jarige man uit Hillegom aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol reed. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalysetest. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

HAARLEM, 10 en 11 december De politie heeft op de Kamperlaan tussen 21:30 en 04:00 s nachts een alcoholcontrole gehouden. Hierbij heeft de politie 251 bestuurders laten blazen en werden negen drankrijders aangehouden. Van de negen aangehouden drankrijders bleken vier zo ernstig onder invloed, dat de politie direct hun rijbewijs invorderde. Een bestuurder die probeerde te ontkomen aan de alcoholcontrole kreeg behalve een proces verbaal voor het rijden onder invloed nog meerdere processen verbaal, omdat hij tijdens zijn vlucht de diverse overtredingen had begaan.
Bij deze alcoholcontrole hield de politie een 35-jarige bestuurder uit Purmerend aan, die onder invloed van drank en drugs reed. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau en door een arts werd een bloedproef afgenomen. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

HOOFDDORP, 12 december De politie heeft rond 05:25 een 21-jarige Hoofddorper aangehouden op de Van Heuven Goedhartlaan, nadat hij zwaar onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Het rijbewijs van de Hoofddorper werd direct ingevorderd en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

VIJFHUIZEN, 12 december De politie trof rond 06:25 uur een 32-jarige automobilist uit Haarlem aan, die met pech op de N205 stond. De Haarlemmer bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zij auto werd weggesleept door een bergingsbedrijf. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

BEINSDORP, 11 december Een 55-jarige automoblist uit Nieuw-Vennep werd om 18:15 uur op de Rietkraag aangehouden, nadat hij onder invloed van alcohol had gereden. De man bleek zo ernstig onder invloed, dat de politie direct zijn rijbewijs invorderde. De politie hield tussen 16:30 en 19:30 een alcoholcontrole op de Rietkraag en liet ongeveer 230 bestuurders blazen.

OVERVEEN, 12 december De politie heeft om 09:40 uur een 21-jarige Hoofddorper aan de kant gezeti, omdat hij met zijn snorfiets onder invloed van alcohol had gereden op de Zeeweg.

HAARLEM, 12 december De politie heeft rond 02:20 uur een 24-jarige IJmuidenaar aangehouden op de Schotersingel, omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed. De man bleek ernstig onder invloed van alcohol en hij werd meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.

HEEMSTEDE, 11 en 12 december De politie heeft tussen 21:30 en 00:30 uur een alcoholcontrole gedaan op de Heemsteedse Dreef. Er werden meer dan 200 blaastesten afgenomen en de politie en hield vier drankrijders aan. Tegen alle drankrijders werd proces verbaal opgemaakt. Tijdens deze controle werd ook gebruik gemaakt van de ANPR (kentekenlezend apparaat). Hierdoor werden twee mensen aan de kant gezet die nog een boete hadden openstaan.

Aanrijding met letsel
HEEMSTEDE, 11 december Op de Zandvoortselaan vond een kop/staart aanrijding met letsel plaats rond 13:30 uur. Hierbij raakte een 55-jarige vrouw uit Zandvoort en een 18-jarige Amsterdamse gewond. Beide vrouwen zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Opstootjes, ruzies en wildplassen
HAARLEM, 11 en 12 december De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in het centrum van de stad meerdere keren opgetreden en bemiddeld bij opstootjes en ruzies van het uitgaanspubliek. Twee verdachten werden hierbij aangehouden omdat zij niet voldeden aan een bevel of vordering van de politie. Daarnaast kregen 18 personen een bekeuring voor wildplassen.

Rijden zonder rijbewijs
BEVERWIJK, 11 december De politie heeft rond 02:25 uur een 17-jarige Beverwijker aangehouden omdat hij zonder rijbewijs in de auto van zijn vader reed. De jongen viel op door zijn slechte rijgedrag en gaf bij controle een valse geboortedatum op. Omdat de politie het niet vertrouwde en omdat de jongen geen geldig identiteitsbewijs bij zich had, werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek al snel dat hij slechts 17 jaar was. Hij kreeg een bekeuring voor het opgeven van een valse naam en voor het rijden in een auto terwijl hij nog geen 18 jaar is.

Drankrijder aangehouden na eenzijdige aanrijding BEVERWIJK, 10 december Een 48-jarige Heemskerker werd rond 20:35 uur aangehouden, nadat hij een eenzijdige aanrijding had veroorzaakt op de Parallelweg. De man bleek de controle over zijn voertuig te zijn verloren, waarna hij met zijn auto tegen een lantaarnpaal was gereden. De Heemskerker werd ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel; hij bleek geen letsel te hebben overgehouden aan de aanrijding. De man was onder invloed van alcohol; hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar proces verbaal tegen hem is opgemaakt. Aangehouden voor huiselijk geweld
HAARLEM, 10 december De politie heeft een 32-jarige Haarlemmer aangehouden, nadat hij zijn vrouw had mishandeld. Zijn vrouw werd naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Aangehouden met boksbeugel
IJMUIDEN, 10 december Na een melding van vernieling van autospiegels op de Havenkade, trof de politie twee jongens aan, die bij het zien van de politie wegrenden. De politie wist hen echter snel te achterhalen en hield het tweetal aan op verdenking van vernieling. Een van de jongens, een Amsterdammer van 18 jaar, bleek in het bezit van een boksbeugel. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Aangehouden voor openlijke geweldpleging
HOOFDDORP, 11 december De politie heeft een twee mannen (19 en 46 jaar) uit Zwaanshoek en een 46-jarige Hoofddorper aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Dit vond plaats bij een horecagelegenheid aan de Bosweg. Het drietal was het niet eens met het rookbeleid, waardoor er onenigheid ontstond met het personeel, wat uitliep in een vechtpartij. Drie personeelsleden raakten hierbij gewond. Tegen de mannen is proces verbaal opgemaakt en aangiften zijn opgenomen.

Aangehouden na afsteken vuurwerk
HOOFDDORP, 10 december De politie heeft een 12-jarige Hoofddorper aangehouden, nadat hij illegaal vuurwerk had afgestoken op de Hazenburglaan. De politie betrapte de jongen op heterdaad, toen hij een stuk vuurwerk richting een flat gooide. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en de politie heeft zijn moeder in kennis gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van dit illegale vuurwerk.

Niet zichtbaar zonder verlichting
HEEMSTEDE, 10 december De politie heeft tussen 18:00 en 19:45 uur op de Zandvoortselaan fietsers aan de kant gezet die niet zichtbaar waren voor het verkeer omdat zij zonder verlichting reden. In totaal werden 27 bekeuringen uitgedeeld aan fietsers zonder licht. Tijdens donkere uren zal de politie in de regio Kennemerland de fietsverlichting regelmatig controleren.

Aangehouden voor bedreiging
NIEUW-VENNEP, 10 december De politie heeft rond middernacht een 15-jarige Haarlemmer en een 17-jarige Hoofddorper aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de bedreiging van drie jongens. De Haarlemmer en de Hoofddorper maakten deel uit van een groep van ongeveer 11 jongeren die rond 23:20 uur drie mensen bij de bushalte Laan van Norma hadden bedreigd met een mogelijk vuurwapen. Na onderzoek van de politie kwamen de Haarlemmer en de Hoofddorper als verdachten naar voren. Hierop werd overleg gepleegd met de Officier van Justitie en werden de twee jongens buiten heterdaad aangehouden. Bij de Hoofddorper werd in zijn huis een balletjespistool en een boksbeugel aangetroffen. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

Aangehouden voor poging inbraak
BENNEBROEK, 12 december De politie heeft rond 03:40 uur een 23-jarige Haarlemmer aangehouden op verdenking van poging inbraak bij een pand aan de Binnenweg. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek. Een hondengeleider heeft met een politiehond naar sporen gezocht en de hond trof in de omgeving materiaal aan dat vermoedelijk bij de poging inbraak is gebruikt. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Het verkeer proberen tegen te houden
BEVERWIJK, 11 december Rond 21:10 uur werd bij de meldkamer van politie gemeld dat een dronken man het verkeer probeerde tegen te houden op de Laan der Nederlanden, nabij de Büllerlaan. Toen de politie op locatie kwam, bleek dat de man inmiddels door voorbijgangers van de weg gehaald was. De man, een 56-jarige Amsterdammer, verkeerde zwaar onder invloed van alcohol en kon nauwelijks op zijn benen blijven staan. De politie zag dat de man schaafwonden in zijn gezicht had opgelopen, vermoedelijk omdat hij eerder gevallen was. Voor zijn eigen veiligheid heeft de politie de Amsterdammer meegenomen naar het politiebureau. De politie belde zijn familie en de Amsterdammer werd opgehaald en kon met een bekeuring op zak het politiebureau verlaten.

Aangehouden voor poging diefstal bromfiets
HAARLEM, 11 december Bij de politie werd gemeld dat twee jongens een bromfiets aan het stelen waren in de Kruisstraat. Omdat er een duidelijk signalement opgegeven was, wist de politie na een zoekslag in de omgeving om 21:45 uur twee verdachte Haarlemmers aan te houden in de Anegang. De Haarlemmers, beiden jongens van 16 jaar, bleken een slotentrekker en overig materiaal bij zich te hebben. Zij werden meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek. De politie heeft beide ouders in kennis gesteld.

Eenden doodgeschoten
HAARLEM, 11 december Bij de politie werd in de middaguren gemeld dat twee jongens drie eenden zouden hebben doodgeschoten in een sloot nabij de Verspronckweg. De politie kwam na onderzoek op het spoor van twee 15-jarige Haarlemmers. Een van hen verklaarde bij de politie dat hij met een vriendje de drie eenden met een luchtbuks had doodgeschoten. Hij werd aangehouden en de luchtbuks en munitie is door de politie in beslag genomen. Beide Haarlemmers zullen zondag worden verhoord.

Vals geld
HOOFDDORP, 11 december De politie heeft twee Poolse vrouwen aangehouden in het winkelcentrum Marktplein, na een melding van het uitgeven van vals geld. Op aanwijzing van een beveiligingsbeamte kon de politie de vrouwen achterhalen, die in een winkel met een vals briefje van 50,-- hadden betaald. Zij werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek.