Politie Midden- en West Brabant

Persberichten regio MWB

Tilburg, Breda, Bergen op Zoom, Oosterhout, 12-12-2010

Oosterhouter (26) bekent overval seksshop Haagdijk

BREDA: Een 26-jarige man uit Oosterhout heeft bekend dat hij half november een seksshop aan de Haagdijk heeft overvallen. De man werd vrijdag gearresteerd en maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.

De zaak kwam in een stroomversnelling nadat BN/De Stem een foto van de verdachte, op basis van camerabeelden, bij een artikel over de overval plaatste. Enkele getuigen meldden zich daarna bij de politie. Ook kwam er een bruikbare tip over de identiteit van de verdachte binnen na een uitzending van Bureau Brabant afgelopen week. Die informatie vormde samen met andere onderzoeksresultaten voldoende verdenking om de Oosterhouter, met toestemming van de officier van justitie, buiten heterdaad aan te houden. De politie gaat bekijken of de man mogelijk betrokken kan zijn bij andere recente overvallen.

Poolse automobilist gewond na ongeval Rijsbergseweg

ETTEN-LEUR: Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Rijsbergseweg is zaterdagavond een 28-jarige Poolse man gewond geraakt. Hij bestuurde een auto die kort voor 00.00 uur ter hoogte van de kruising met de Sprundelsebaan van de weg raakte en tegen een lantaarnpaal botste. Het letsel van de bestuurder is niet bekend, maar het lijkt niet
levensbedreigend. Agenten troffen hem zittend bij zijn auto aan. Een 24-jarige Pool raakte bekneld door de botsing, maar kwam met de schrik vrij. Ook drie andere inzittenden, twee Poolse vrouwen van 20 en 21 jaar en een 21-jarige Poolse man, raakten niet gewond. Het vijftal verblijft in Sprundel. Van de bestuurder is bloed afgenomen om te kijken of hij onder invloed van alcohol was.

Drie aanhoudingen tijdens stapavond in Breda en Etten-Leur

BREDA: Het horecatoezicht in Breda is zaterdagavond en zondagmorgen zonder al te grote incidenten verlopen. Een 34-jarige man uit Zwaag werd aangehouden wegens het bedreigen van een portier op de Grote Markt. In Etten-Leur werd een 19-jarige man uit Gilze aangehouden die een beveiliger had geslagen bij een vechtpartij buiten een disco aan het Trvium. Een 23-jarige Bergenaar die daar herhaaldelijk gevorderd was te vertrekken, werd ook gearresteerd.

Flinke vechtpartij ontsiert stapavond in Tilburg

TILBURG: Agenten die zaterdagavond en zondagmorgen waren belast met het horecatoezicht in Tilburg, hebben een drukke dienst achter de rug. Zij waren genoodzaakt negen aanhoudingen te verrichten. Zo werden vijf mannen gearresteerd voor hun rol bij een flinke vechtpartij tussen enkele tientallen mensen rond 04.30 uur in de Tivolistraat. Het gaat om twee mannen (20 en 21 jaar) uit Biezenmortel en een 20-jarige man uit Haaren aan de ene kant en twee Tilburgers van 20 en 23 jaar aan de andere kant. Het vijftal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Daarnaast werden nog vier stappers aangehouden voor openlijk geweld, belediging en niet opvolgen bevel of vordering.

Dronken Bredase automobiliste raakt rijbewijs kwijt

TILBURG: Een 24-jarige automobiliste uit Breda is zondagmorgen haar rijbewijs kwijtgeraakt, nadat ze werd betrapt op dronken rijden. De vrouw reed op de Midden-Brabantweg door een rood verkeerslicht en surveillerende agenten wilden haar daarvoor bekeuren. Toen ze langs de kant van de weg werd gezet, mocht ze blazen met 665 ug/l als resultaat. Bij waarden hoger dan 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. De officier van Justitie besluit over teruggave ervan.

ROOSENDAAL: En 31-jarige Roosendaler werd zondagmorgen kort na 03.30 uur gearresteerd wegens rijden onder invloed. Dat gebeurde op de Frans Halslaan. De man bleek al eerder dronken gereden te hebben, daarom was zijn rijbewijs ongeldig verklaard. Hij blies nu 655 ug/l, zodat eigenlijk zijn rijbewijs ingetrokken moest worden.

Bergenaar (27) aangehouden wegens huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: Een 27-jarige man uit Bergen op Zoom is zaterdagmiddag om 16.00 uur aangehouden wegens huiselijk geweld. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn vrouw tijdens een ruzie in hun woning in het centrum. De Bergenaar is op het bureau in verzekering gesteld. Er zouden al langer problemen spelen, vandaar dat bekeken wordt of een huisverbod soelaas kan bieden.

Twee automobilisten raken rijbewijs kwijt na forse snelheidsovertreding

ANDEL: Bij een snelheidscontrole op de provinciale weg tussen Andel en Wijk en Aalburg zijn zaterdagmiddag twee automobilisten hun rijbewijs kwijtgeraakt. Ter plaatse is 80 km/uur toegestaan, maar met 138 en 151 km/uur reden de bestuurders veel en veel te hard. In totaal werden tussen 16.00 en 18.00 uur zeven automobilisten bekeurd door agenten van het regionale Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Midden en West Brabant.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 12-12-2010 15:45 | © Regio Midden en West Brabant |