Politie Noord-Holland-Noord

Extra bericht zonder 12 december

Schagen, 12-12-2010 o 16.45 uur

Aanhoudingen na mishandeling hondenbezitster, politie zoekt nog getuigen

Den Helder, zondag 12 december 2010.

Vrijdagavond 10 december 2010 rond 20.30 uur is een 44-jarige vrouw uit Den Helder flink mishandeld door een groepje mannen. De vriend van de vrouw kwam thuis na het uitlaten van de hond en vertelde dat hij door het groepje was lastig gevallen bij een bushalte op de Texelstroomlaan. Hij was uitgescholden en de hond zou een schop hebben gekregen. Hierop ging de vrouw verhaal halen bij het groepje vooral omdat zij opkwam voor haar hond. Toen zij het gesprek aan wilde gaan werd ze door de groep belaagd. Ze kwam ten val en werd geslagen en geschopt. Haar vriend belde de politie.

De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis waar bleek dat ze haar oogkas en twee ribben had gebroken. Ze is in het hospitaal opgenomen. De politie heeft drie verdachten aangehouden van 36, 23 en 20 jaar uit Den Helder. Ze zijn in verzekering gesteld en de recherche is begonnen met een onderzoek naar de juiste toedracht van de zaak.

Getuigen die inlichtingen over de zaak kunnen verschaffen worden verzocht te bellen met de politie in Den Helder via 0900-8844.

Man gewond na incident met mes

Alkmaar, zondag 12 december 2010.

Rond 15.00 uur raakte een ruim 20-jarige man in een woning aan de Mesdaglaan gewond omdat hij een keukenmes in zijn rug geworpen kreeg. Hij werd met een zware ademhaling maar bij kennis vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft kort hierna een 18-jarig meisje als verdachte aangehouden op de Vondelstraat.

Het incident vond plaats na een ruzie tussen de verdachte en haar 20-jarige zus. Het slachtoffer kwam tussenbeide en hierna liep de verdachte naar de keuken. Ze pakte daar een mes en gooide het in de richting van de vriend van haar zus. Het mes kwam in zijn rug terecht en hij liep een wond op. De recherche stelt een nader onderzoek in.