Midwinterhoornwandeling Landgoed Ampsen


Al voor de 6e keer wandelen voor een goed doel

LOCHEM/EXEL, 20101114 -- Het landgoed Ampsen vormt op 12 december het decor van alweer de 6e midwinterhoornwandeling in haar geschiedenis. Er zijn nieuw uitgezette routes van 5, 10 en 15 kilometer die dit jaar door prachtige, nog vaak onontdekte paadjes gaat. Er wordt gestart tussen 10.30 en 14.00 uur bij de Exelse Molen, Oude Lochemseweg 4, in Exel, waar op dat moment de traditionele kerstmarkt plaatsvindt.

De jubilerende Midwinterhoornblazersgroep uit Lochem zorgt op een viertal blaaspunten op het landgoed voor de traditionele klanken die zo kenmerkend zijn voor het oosten van het land in deze tijd van het jaar. Aan de inwendige mens wordt tijdens de wandeling uiteraard ook gedacht. Voor de kinderen zijn er onderweg Oudhollandse spelletjes te spelen. Deelname is voor volwassenen ¤2,- en kinderen tot en met 12 jaar betalen niets. Traditioneel gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar staat zorgboerderij De Reube op landgoed Ampsen centraal.

Er is volop gratis parkeergelegenheid vlakbij het startpunt. Volg hiervoor de borden. Het initiatief en de organisatie ligt in handen van de buurtbewoners van Ampsen- Exelse Tol. Voor meer informatie kijkt u op http://www.midwinterhoornwandeling.eu





Ingezonden persbericht