Woningcorporatie Ymere

Start bouw Groenoord Leiden in december

11-11-2010

Ontwikkelaar Groenoord CV, bestaande uit Ymere en PFC2, heeft sinds 1 november een onherroepelijke bouwvergunning voor het eerste deelplan bestaande uit 47 waterwoningen.

Goed nieuws voor geĂŻnteresseerden in een woning in Groenoord. De bouw van de nieuwe wijk op het terrein van de voormalige Groenoordhallen in Leiden start op maandag 13 december. Ontwikkelaar Groenoord CV, bestaande uit Ymere en PFC2, heeft sinds 1 november een onherroepelijke bouwvergunning voor het eerste deelplan bestaande uit 47 waterwoningen. In totaal komen er vijfhonderd woningen op het terrein van de voormalige Groenoordhallen.

De start bouw biedt kopers van een waterwoning zekerheid. Zij kunnen er nu vanuit gaan dat hun woning in de zomer van 2012 wordt opgeleverd. De belangstelling voor de waterwoningen is de afgelopen maanden groter geworden en Groenoord CV verwacht dan ook dat de verkoop van dit type woningen, met een prijs tussen de 350.000 en 500.000 euro, toeneemt.

De verkoop van de singel- en buitenhofwoningen die sinds september in de verkoop zijn, verloopt goed. De prijzen van deze woningen bevinden zich tussen de 250.000- en ca. 300.000 vrij op naam. Er is momenteel weinig betaalbaar aanbod aan nieuwe eengezinswoningen bij het centrum van Leiden.

Groenoord zal de sfeer ademen van een Leidse stadsbuurt met een aanbod voor verschillende doelgroepen, zowel koop als huur. Veel kenmerken uit de architectuur van het centrum van Leiden komen terug in de wijk, zoals grachten, hoge huizen, historisch ogende gevels en langwerpige ramen. Er is ook ruimte voor dienstverlenende bedrijven in de wijk.

Wie meer wil weten over het project Groenoord en de woningen die in verkoop zijn, kan op vrijdag en zaterdag tussen 10 en 16 uur terecht in het Groenoord Informatiecentrum, Gooimeerlaan 1b in Leiden. Of bekijk www.groenoord.info