Provincie Utrecht

Nieuwe buslijn tussen Leusden en Amersfoort

Vanaf 13 december 2010 komt er een nieuwe buslijn tussen Leusden en Amersfoort. Het wordt lijn 75 die gaat rijden vanaf Leusden via Amersfoort De Hoef naar Amersfoort Schothorst NS.

Bus 75 is een spitsbus die twee keer per uur gaat rijden: in de ochtendspits, de avondspits en een paar keer tussen-de-middag. Voor de exacte dienstregeling verwijzen wij naar connexxion.nl.

Betere bereikbaarheid

Met de nieuwe lijn 75 hebben inwoners van Leusden een goed alternatief om naar Amersfoort te reizen en omgekeerd.. Als meer mensen de bus kiezen, wordt een deel van de A28 en het onderliggend wegennet ontlast van auto's, voornamelijk in de spitsperioden. Dit komt de bereikbaarheid ten goede.

Vanuit VERDER* is geld beschikbaar om deze buslijn voor drie jaar te laten rijden. Als de buslijn een succes blijkt te zijn, kijkt de provincie samen met Leusden en Amersfoort of de lijn definitief in de dienstregeling kan worden opgenomen.

Route

In Leusden loopt de route via de Noorderinslag, Groene Zoom, Plesmanstraat en Horsterweg naar Stoutenburg, en dan via de Hogeweg en bedrijventerrein De Wieken. Vervolgens passeert de bus de A28 naar Amersfoort via de Outputweg en maakt een lus over bedrijventerrein De Hoef en eindigt bij Station Schothorst.

Terug rijdt de bus in Leusden via de Randweg naar de Schotkamp, de Ruigeveld Dreef naar de Middenweg en de Noorderinslag.

Er komen nieuwe haltes in zowel Leusden als Amersfoort. In Leusden op de hoek Groene Zoom - Larikslaan en in Stoutenburg aan beide zijden van de Hessenweg. In Amersfoort komen enkele nieuwe haltes op het bedrijventerrein De Hoef


* De nieuwe buslijn is een van de projecten van VERDER, Mobiliteit in Midden-Nederland. VERDER werkt aan het VERDERpakket. Maatregelen voor fiets, OV, auto, verkeers- en mobiliteitsmanagement worden tegelijk bestudeerd en uitgevoerd. De samenhang in het pakket maakt dat het werkt! Zo werken de partners in de regio aan de doorstroming en bereikbaarheid van de regio Midden-Nederland, nu en in de toekomst (2020).
De deelnemers van VERDER zijn: Provincie Utrecht, Rijkswaterstaat Utrecht, Bestuur Regio Utrecht, Bureau Regio Amersfoort en de gemeenten Amersfoort en Utrecht. Kijk voor meer informatie op ikgaverder.nl

Voor persinformatie: clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl, (030) 258 33 19 / 06 - 18 07 83 55

Voor algemene vragen: info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11