Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties


Agenda

Workshop 'Beoordelen van de bestuurder/De RvC in de werkgeversrol' Datum: Maandag 13 december 2010
Tijd: 09:30 - 17:30
Lokatie: Grand Hotel Karel V, Utrecht

VERGROOT UW KENNIS VAN DE JURIDISCHE POSITIE VAN DE BESTUURDER EN VAN HET BELONINGSYSTEEM. VERDIEPT UW INZICHTEN IN DE INHOUD EN HET PROCES VAN HET BEOORDELINGSGESPREK EN GEEFT U PRAKTISCHE HANDVATTEN.

Inhoud
Een essentiële taak van de RvC is het zorgen voor een adequaat bestuur. Dat begint met een gedegen selectie van een nieuwe bestuurder. Daarna blijft aandacht nodig voor de geschiktheid van de bestuurder voor de betreffende corporatie en de fase waarin deze zich bevindt. In de workshop worden de dubbele rechtspositie van de bestuurder en de implicaties voor de benoeming en het ontslag toegelicht. Grotere corporaties kennen een meerhoofdig bestuur. Er wordt ingegaan op de positie van de individuele bestuurder en het bestuur als college. In de workshop wordt uitvoerig ingegaan op de beloning en overige arbeidsvoorwaarden van de bestuurder. De buitenwereld kijkt - geholpen door transparantie-eisen in de governance code en wetgeving- kritisch over de schouders van de RvC mee. In de workshop wordt de beloningssystematiek voor bestuurders van corporaties toegelicht en worden lastige situaties bij het toepassen van die systematiek besproken.
Het belang van de jaarlijkse beoordeling van de bestuurder staat buiten kijf. Maar een goede beoordeling is lastig. Wanneer voer je het beoordelingsgesprek? Moet er ook een apart functioneringsgesprek zijn? Wie voert het gesprek en wat is de rol van de RvC als collectief? Waar kijk je naar en hoe bepaal je de beoordelingscriteria? Hoe kom je aan de informatie om je een goed beeld van de bestuurder te vormen? In een beoordelingsgesprek zit je als commissaris in een hiërarchische positie ten opzichte van de bestuurder. Hoe ga je daar mee om? Hoe laat je een kritische boodschap goed landen? Dit soort vragen komen in het tweede deel van de workshop aan bod.

U krijgt handreikingen voor de werkgeverstaken en heeft ruimte om uw vragen te bespreken en voor ervaringsuitwisseling. De werkgeversrol stelt ook eisen aan de `soft skills'. U kunt in de workshop nieuwe inzichten opdoen en uw handelingsrepertoire vergroten, onder meer aan de hand van korte oefeningen.

Het betreft een workshop uit de categorie 'Specialisatie' die zich richt op commissarissen met een specifieke functie of taak binnen de raad van commissarissen.

Download hier de volledige beschrijving.