Gemeente Purmerend

Inloopavond plan herinrichting van IJsendijkstraat

03 december 2010

Meer veiligheid, minder verkeersdruk - Op maandag 13 december is er tussen 19.30 uur en 21.00 uur een inloopavond in de raadzaal van het stadhuis. Een uitgebreide voorbereiding ging vooraf aan het plan om de Van IJsendijkstraat opnieuw in te richten. De herinrichting betreft het deel tussen de Sportlaan en het Achterom. Binnenkort neemt de gemeente hier een besluit over.

Plannen
Ontwerpen en ideeën zijn in het voortraject besproken met omwonenden, ondernemers en andere betrokkenen in het gebied. Door het meedenken van deze betrokkenen ligt er nu een plan: er worden onder meer fietsstroken aangelegd en ter hoogte van het Achterom wordt eenrichtingsverkeer ingesteld.

Belangrijke verkeersader
Omdat de Van IJsendijkstraat een belangrijke verkeersader is, wil de gemeente alle inwoners van Purmerend in de gelegenheid stellen om kennis te nemen van het ontwerp en de wijze waarop dit tot stand is gekomen. Tijdens de inloopavond is er gelegenheid om het ontwerp te bekijken, suggesties te geven en vragen te stellen over de verdere procedure, besluitvorming en planning.