Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

6 december 2010, Utrecht

------

Maandag 13 december, ROC Friese Poort:

Debat met ROC-jongeren over kabinetsplannen

Wat betekenen de kabinetsplannen voor jongeren? Wat doet het kabinet als het gaat om werkgelegenheid voor jongeren? En welke gevolgen hebben de aangekondigde bezuinigingen voor het onderwijs en voor de studiefinanciering? Die vragen komen onder meer aan de orde tijdens een debat op maandag 13 december met scholieren van ROC Friese Poort in Leeuwarden.

Bij het debat zijn zo'n honderd jongeren van het ROC aanwezig. Zij gaan in gesprek met Tweede-Kamerlid Sander de Rouwe (CDA) en Jaap Jongejan (voorzitter CNV Vakmensen). Het debat wordt geleid door Piet Fortuin, CNV-districtshoofd in Drachten.

Samenwerking ROC Friese Poort en CNV Vakmensen

CNV Vakmensen is dit jaar een intensieve samenwerking gestart met ROC Friese Poort. "Onze ervaring is dat jongeren vaak weinig weten over belangrijke zaken als arbeidscontracten, goede arbeidsvoorwaarden en veilig en gezond werken", zegt Piet Fortuin van CNV Vakmensen. "Ze hebben ook weinig kennis van de cao waar ze straks mee te maken krijgen. Daar kunnen en willen we als vakbond een nuttige rol in spelen."

Waar en hoe laat?

* Datum + tijdstip: maandag 13 december, vanaf 13.15 uur
* Locatie: ROC Friese Poort, locatie Wilaarderburen, Wilaarderburen 1, Leeuwarden