Theatergroep vindt thuis op Radio Kootwijk

07/12/2010 11:18

Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer en theatergroep Plezant openen De Theaterloods op voormalig zendcomplex

Op 13 en 15 december opent De Theaterloods in Radio Kootwijk officieel haar deuren met de try-out van theatervoorstelling 'De Dichter, de Dromer en de Drummer'. De Theaterloods is het resultaat van samenwerking tussen Staatsbosbeheer en Plezant.

Vanuit deze locatie worden inspirerende (dag)programma's gerealiseerd, waar theater, reflectie en natuur vaste ingrediënten zijn. Programma's rond actuele thema's die de samenleving inspireren, bewegen en verbinden.

Staatsbosbeheer is beheerder van het uitgestrekte natuurgebied rond Radio Kootwijk met het markante voormalig zendstation en bijbehorende werkloodsen. Radio Kootwijk krijgt deels een invulling waar natuur, cultuur en verbinding centraal staan. Theatergroep Plezant had als diepe wens een eigen theaterlocatie op een unieke plek te hebben, waar naast de eigen theatervoorstellingen en (dag)programma's ook het gebouw en de omgeving inspirerend zijn. Met De Theaterloods zijn beider wensen gerealiseerd. De ultieme plek voor een dag 'de hei op'.

Een van de industriële loodsen nabij het voormalig Zendstation is met behoud van de karakteristieke kenmerken omgetoverd tot een sfeervolle theaterzaal met 120 stoelen, foyer en 2 subruimtes. De Theaterloods is een pilotproject tot medio 2012. De intentie is om in 2012 het succes van De Theaterloods te kunnen vaststellen en daarna een verbintenis met elkaar aan te gaan voor langere tijd.

Theatergroep Plezant

Theatergroep Plezant maakt muziektheatervoorstellingen over werk, leven en liefde. Theatervoorstellingen die op zoek gaan naar de bron van mensen in hun doen en laten; persoonlijke drijfveren, waarden, dilemma's, angsten, mythes en verlangens. De voorstellingen hebben tot doel een fundamentele dialoog los te maken over de essentie. Vanuit de overtuiging dat deze dialoog groepen mensen dichter tot elkaar brengt en bijdraagt aan een duurzamere samenleving.

Jaarlijks heeft Theatergroep Plezant een aantal verschillende voorstellingen in haar repertoire. Zowel open voorstellingen voor een breed theaterpubliek, alsook voorstellingen voor specifieke doelgroepen zoals de zorg of financiële instellingen.

'De Dichter, de Dromer en de Drummer' is een muzikaal programma door vijf mannen van Plezant over liefde, werk en leven. Met een selectie van liedjes uit ruim 10 jaar eigen voorstellingen van de theatergroep.

Theatergroep Plezant is in 1997 opgericht door Tom Meulman en Walter Supèr. Zij maken, zonder subsidie, eigen, nieuwe voorstellingen die naast het reguliere theaterpubliek ook een nieuwe doelgroep bereiken; medewerkers van organisaties die niet of nauwelijks in het theater komen. In 13 jaar is Theatergroep Plezant uitgegroeid tot een eigenzinnig en uniek theatergezelschap. Ruim 20 professionals uit het theater- en muziekvak vinden elkaar hier voor een serie bijzondere voorstellingen.

Voor organisaties werkt Theatergroep Plezant samen met 'De Gidsen in Verandering'; organisatiecoaches die de theatervoorstellingen helpen verdiepen, vertalen en uitwerken naar (cultuur)veranderprogramma's binnen teams en organisaties. Variërend van halfdaagse tot meerdaagse programma's waar theater, reflectie en natuur de vaste ingrediënten vormen.

Radio Kootwijk

Wie Radio Kootwijk bezoekt, ervaart eerst de uitgestrekte natuur en staat dan opeens oog in oog met het monumentale voormalige zendstation voor radiotelegrafie. Zandverstuivingen en heidevelden met vergezichten typeren het natuurgebied rondom het zendstation in het hart van de Veluwe. Juist die leegte maakt deze plaats geschikt voor bezinning en verbinding. Staatsbosbeheer geeft vorm aan de herbestemming van Radio Kootwijk: een monumentale ontmoetingsplaats van uitzonderlijke klasse.





http://www.staatsbosbeheer.nl