FNV KIEM

Oproep voor alle medewerkers en sympathisanten van de publieke omroep

woensdag 08 december 2010

Aanstaande maandag 13 december van 18:30 - 22:00 uur vindt de behandeling van de Mediabegroting plaats in de Tweede Kamer. Hoewel de rijksbegroting 2011 op de agenda staat, kan het niet anders dan dat het ook gaat over de bezuiniging van 200 miljoen op het budget van de publieke omroep die voor 2013-2015 is aangekondigd.

Kom ook!

Het geeft een goed signaal van betrokkenheid aan kamer en kabinet als omroepmedewerkers maandag a.s. aanwezig zijn bij die commissievergadering. De vergadering vindt plaats in de Thorbeckezaal van de Tweede Kamer, 18:30-22:00 uur. Gebruik de ingang Tweede Kamer aan het Spui. De vergadering is openbaar, wat betekent dat je niet van te voren hoeft aan te melden. Wel is legitimatie verplicht en kan de controle bij de ingang tijd kosten. Er is ruimte voor zo'n 100 bezoekers. Daarna moeten ze een extra zaal met videoverbinding aanrukken. Dat moet toch kunnen lukken?

Voor spandoeken rondom het Binnenhof of het Malieveld is het nu nog te vroeg. Maar de brief van de minister van OCW van afgelopen vrijdag 3 december over het Mediabeleid geeft wel aan dat de invulling van de bezuiniging concreter wordt. De brief maakt duidelijk dat in ieder geval dit stille protest tegen deze onterechte aanslag van 200 miljoen op de programma's van de publieke omroep en tegen de meer dan halvering van het budget van de het Muziekcentrum van de Omroep hard nodig is.

Martin Kothman
bestuurder omroep
FNV KIEM