Gemeente Zwolle

Montage brug over de Achtergracht

Maandag 13 december 2010 wordt de brug over de Achtergracht gemonteerd. De brug wordt vanuit Middelburg ingevaren, aan de Schuttevaerkade in Zwolle op een transportwagen geladen en naar de Burgemeester Drijbersingel vervoerd.

Het vervoer en het plaatsen van de brug heeft gevolgen voor het verkeer waardoor de binnenstad beperkt bereikbaar is. Omleidingen worden met borden aangegeven.

Burgemeester Drijbersingel - Van Wevelinkhovenstraat

Tussen 9.00 en 11.00 uur wordt de burg vanaf de Schuttevaerkade naar de locatie kruising Burgemeester Drijbersingel - Van Wevelinkhovenstraat gereden. Deze kruising en de Burg. Drijbersingel is tussen 9.00 en 17.00 uur (of zoveel langer of korter als nodig is) afgesloten.

Als alternatieve route geldt het advies om te rijden via Middelweg, Zwartewaterallee, Burgemeester Roelenweg en omgekeerd. Ook voor fietsers is de kruising afgesloten. Het verzoek is om deze locatie te vermijden door een andere fietsroute te nemen of lopend gebruik te maken van het trottoir.

Omgeving Schuttevaerkade

Tussen 9.00 en 11.00 uur moet het verkeer in de omgeving van de Schuttevaerkade rekening houden met oponthoud. Geadviseerd wordt om via de omleidingsroute Pannekoekendijk, Burgemeester Roelenweg, Zwartewaterallee, Middelweg en omgekeerd te rijden.

Verkeer komend vanuit de omgeving Kerkstraat en Diezerkade wordt omgeleid via Menno van Coehoornsingel, Assiesstraat, Dijkstraat, Rembrandtlaan. Andere mogelijkheid is via de omleidingsroute Middelweg.

Buslijnen

Vanaf aanvang dienst tot 11.00 uur rijden de buslijnen 2, 3 en 4 van Syntus via de Eekwal, Pannekoekendijk, Burgemeester Roelenweg. Na 11.00 uur rijden deze stadslijnen via Eekwal, Jufferenwal, Rodetorenplein, Dijkstraat, Rembrandtlaan.

Het winkelcentrum Diezerpoort en overige panden in de omgeving blijven bereikbaar via de omleidingsroute.

Menno van Coehoornsingel

Vanaf vrijdag 10 december 2010 is er een verkeersbesluit van kracht voor de Menno van Coehoornsingel. Deze straat is, i.v.m. de bouwwerkzaamheden bij de Twaalf Apostelen, voor de periode van één jaar een eenrichtingsweg.

De eenrichtingsroute loopt vanaf de Stenen Pijn richting de Assiesstraat. De parkeergarage aan het Noordereiland blijft bereikbaar via Menno van Coehoornsingel en Dijkstraat (op 13 december tussen 9.00 en 11.00 uur beperkt bereikbaar via een omleidingsroute).

Planning montage

tijd activiteit
06.00 uur opstellen kranen Schuttevaerkade
08.00 uur lossen ponton op wagens
09.00 uur opstellen kranen Burg. Drijbersingel
09.00 uur transport vanaf kade naar de singel
11.00 uur start inhijsen van de hoofdconstructie 13.00 uur start inhijsen van de beide aanbruggen 15.00 uur einde hijswerkzaamheden, afbreken kranen 15.00 uur start bijwerken conservering vanaf ponton 15.00 uur start afmonteren hoofdconstructie en aanbruggen 17.00 uur einde montagedag

Na 13 december 2010 wordt de verlichting en de aanbruggen (straatwerk) aangebracht. IJs en weder dienende is dit rond 22 december gereed. Daarna volgt een officiële opening.

* Meer informatie over wegwerkzaamheden, omleidingen e.d. is te vinden op www.bereikbaarheidzwolle.nl.

gemeenteraad

gemeenteraad

zorgverzekering 2011

zorgverzekering 2011