Gemeente Schouwen-Duiveland


8 december 2010

Informatie

H. Uil, gemeentearchivaris, tel (0111) 452 317

I. van den Broek, medewerker archief, tel. (0111) 452 314

VRIJWILLIGERSAVOND VAN HET GEMEENTEARCHIEF

Maandagavond 13 december houdt het gemeentearchief Schouwen-Duiveland de jaarlijkse vrijwilligersavond. Deze avond wordt gehouden in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Zierikzee en begint om 20.00 uur. Tijdens deze avond reikt burgemeester G.C.G.M. Rabelink de prijs Vrijwilliger van het jaar 2010 uit. Deze prijs is bedoeld om een van de vrijwilligers in de schijnwerper te plaatsen. Daarnaast wordt ook een groepsprijs uitgereikt.

Bij het gemeentearchief zijn momenteel 33 vrijwilligers actief. Met deze avond wil het gemeentebestuur hen bedanken voor hun inzet. De vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het beter toegankelijk maken van de historische informatie in het archief. Mede door hen kunnen bezoekers de informatie sneller en gemakkelijker raadplegen

Na het welkomstwoord zal Betty Blikman-Ruiterkamp vertellen over haar vrijwilligerswerk: het beschrijven van foto's. Ze vertelt hoe ze te werk gaat en laat haar collega's delen in haar ervaringen. Ook toont zijn een selectie van door haar beschreven foto's. Aansluitend praat Ineke van den Broek de vrijwilligers bij over de voorgenomen 'upgrade' van Atlantis, het programma dat een groot deel van de vrijwilligers gebruikt.

Daarna zijn twee humoristische films te zien waarbij het gaat over de omgang met oude boeken en archiefstukken. Daarna biedt burgemeester Rabelink aan de samenstellers de inmiddels gereed gekomen nadere toegangen aan. Nadere toegangen zijn bewerkingen van en indexen op veel gebruikte archiefstukken. Deze toegangen zijn in de studiezaal van het archief en deels ook via de website van de gemeente te raadplegen. Ten slotte worden de winnaars van de groepsprijs en de prijs voor de vrijwilliger van 2010 bekendgemaakt.