Gemeente Papendrecht

10 december 2010

Schaatsbaan én Duitse kerstmarkt in Papendrecht Tot en met zaterdag 18 december kun je weer elke dag schaatsen op de schaatsbaan op de Markt in Papendrecht. Overdag schaatsen de basisscholen met Thom en Alex, twee sportfanaten die naast de schaatsles een toverdoos vol leuke schaatsspelletjes hebben. Natuurlijk is er ook ruimte genoeg om vrij te schaatsen, maar mis de leuke optredens niet. Kijk goed op het programma, want er is bijna elke dag wel wat leuks te doen! En vergeet je handschoenen niet, want zonder handschoenen of wanten mag je de schaatsbaan niet op.

Kerstmarkt
Vrijdag 17 vanaf 14.00 uur en zaterdag 18 december is er bovendien een Duitse Kerstmarkt naast de schaatsbaan op de Markt die gepaard gaat met veel sfeervolle muziek, ten gehore gebracht door onder meer de Cappler Lockvögel, Oscar Harris en veel Papendrechts aanstormend talent dat wordt gecoacht en begeleid door Anneke den Breeker-Schijvens.

Vrijdagavond van 18.45 tot 20.00 uur is het Lichtjesfeest met lampionoptocht.

Programma schaatsbaan + kerstmarkt (2474 KB)

Snelfietsroute ook door Papendrecht
Papendrecht steekt veel energie in het stimuleren van fietsverkeer. Het college van burgemeester en wethouders is dan ook blij met de subsidie die het ministerie van Infrastructuur & Milieu uitkeert voor de aanleg van 16 snelfietsroutes. Eén daarvan, de Beneden Merwederoute, loopt door Papendrecht.

Verkeerswethouder Wilco Scheurwater: 'Ik ben niet alleen verkeerswethouder, maar ook wethouder onderwijs. Met twee colleges voor voortgezet onderwijs en de vele bedrijven die Papendrecht rijk is, kun je op je vingers natellen dat de fiets een belangrijk vervoermiddel is om van en naar school en werk te komen. Maar dan moet dat wél een beetje aantrekkelijk zijn en kunnen concurreren met de auto. Gelukkig heeft het rijk dit belang onderstreept met deze subsidie waarmee we het woon-werkverkeer per fiets weer een stuk aantrekkelijker kunnen maken. Het is een duurzame verbetering van de fietsinfrastructuur in en rond Papendrecht waar de fietsgebruiker de komende twintig jaar plezier aan kan beleven. Hopelijk is het ook voor veel automobilisten een reden te meer om vaker de fiets te nemen.'

In totaal stelt het rijk EUR 21 miljoen beschikbaar voor de aanleg van 16 regionale snelfietsroutes in Nederland. De gelden komen ten goede aan een betere bereikbaarheid in heel Nederland. Bestaande fietsroutes worden sneller en comfortabeler gemaakt door onder meer het wegnemen van obstakels, verbeteren van asfalt, goede bewegwijzering en verlichting en soms ook het aanbrengen van fietsbruggen en tunnels. In een enkel geval gaat het om nieuwe fietspaden. De Beneden Merwederoute komt in aanmerking voor de sub sidie, omdat de woon- en werkfuncties hier dicht bij elkaar liggen en het hoofdwegennet zwaar belast is. Daarom is de fiets ook hier een prima alternatief