Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Predicaat 'hofleverancier' voor 100-jarige slagerij P. Keulers te Munstergeleen
Hare Majesteit de Koningin heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier te verlenen aan Slagerij P. Keulers te Munstergeleen bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan van deze onderneming. Gouverneur L.J.P.M. Frissen heeft vandaag de oorkonde die hoort bij dit Predicaat aan de eigenaren van dit familiebedrijf overhandigd.

De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het Predicaat Hofleverancier vereisen onder meer dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt.

De oorsprong van dit familiebedrijf ligt in 1909, wanneer Opa Sjang Keulers een huisslagerij begint. Slagerij Keulers heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een ambachtelijk bedrijf met een brede klantenkring, één van de twee scharrelslagerijen die Zuid-Limburg rijk is. Naast de verkoop van scharrelvlees heeft de slagerij naam en faam verworven vanwege de bereiding en verkoop van traditionele gerechten en typische streekproducten.

13-12-2010 08:23