Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Zeven alternatieven voor aanpak weg tussen Weert en Roermond Ontwikkelas N280 Weert-Roermond

Met de vaststelling van het startdocument door Gedeputeerde Staten hebben de Provincie en de regio Midden-Limburg een eerste concrete stap gezet in het project N280 als de ontwikkelas tussen Weert en Roermond. Het startdocument beschrijft de aanpak van een brede studie naar 7 alternatieven. Onderdeel daarvan is een milieu effectrapport (MER). Het document is het spoorboekje dat moet leiden tot een voorkeursalternatief.

Voor de toekomst heeft de regio Midden-Limburg behoefte aan een oost-west-verbinding die beter aansluit op regionale, nationale en internationale verbindingswegen. De N280 is zon verbinding. Het is een belangrijke schakel tussen Midden-Limburgse steden en kernen. In de huidige situatie is er onvoldoende doorstroming van het verkeer. De verwachte toename van het verkeer zet een toenemende druk op de leefbaarheid en verkeersveiligheid op en rondom de N280. Daarnaast plaatst de huidige N280 een rem op de economische ontwikkeling in de regio Midden-Limburg.

Het startdocument ligt in de periode van 13 december 2010 tot en met 28 januari 2011 ter inzage in het Provinciehuis in Maastricht en in de gemeentekantoren van Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert. Ook is het document in te zien via de website http://www.limburg.nl/pol (klik op POL-aanvullingen in ontwikkeling) en op www.midden-limburg.eu. Voor geïnteresseerden vindt er ook een informatieavond plaats op 12 januari 2011 in de Baexheimerhof in Baexem, deze start om 19.00 uur.

Midden-Limburg is een regio met veel kansen voor de toekomst. De unieke mogelijkheden op het gebied van wonen, werken, leven en recreëren zetten Midden-Limburg onderscheidend op de kaart. Goede verbindingen zijn hierbij van doorslaggevend belang: verbindingen tussen plaatsen én verbindingen tussen mensen.

13-12-2010 08:19