Stadsdeel Amsterdam-Noord

Nieuwe recreatieve verbinding tussen Schellingwoude en Durgerdam

De toekomstige wandelverbinding tussen Schellingwoude en Durgerdam krijgt van de Provincie Noord-Holland een subsidie van EUR 150.000. Met deze nieuwe verbinding ontstaat een recreatief wandelrondje Durgerdam en een doorgaande wandeling naar Schellingwoude. Het terrein waarover de wandelverbinding loopt, is nu in gebruik als weiland, rietland en openbare ruimte. De verbinding loopt door de weilanden vanaf de ingang van Sportpark Durgerdam en eindigt op het schelpenvoetpad aan de Durgerdammerdijk. De recreatieve verbinding is eind 2011 gereed.

De recreatieve verbinding kreeg eerder al een subsidie van EUR 150.000 van het Natuurontwikkelingsfonds IJmeer (NOF-IJ). Met deze subsidie van de Provincie Noord-Holland erbij is de financiering van de aanleg van de verbinding rond.
De verbinding vloeit voort uit de Integrale landschapsvisie Waterland Noord is een uitwerking van een verbinding als `zoektracé' in het recreatieplan Waterland. Het maakt tevens onderdeel uit van het totaal project Van IJ tot Gouw, dat is bedoeld om het verlies van natuurwaarden tegen te gaan.