Gemeente Meppel


Start bouw Het Vledder: 1e woningen in 2011 klaar

13-12-2010 -
Op maandag 13 december start officieel de bouw van de eerste fase van Het Vledder in Meppel. Vertegenwoordigers van de gemeente Meppel, de provincie Drenthe, woningcorporatie Actium en ontwikkelaar/bouwer Synchroon/Koopmans zullen gezamenlijk de start van de bouw markeren met het boren van de eerste heipaal.
Dit gebeurt door wethouder Ton Dohle, gedeputeerde Anneke Haarsma, directeur-bestuurder Klaas Stol van Actium, adjunct-directeur Henri van Dam van Synchroon en algemeen directeur Hans Smit van Koopmans Bouwgroep. De start van de bouw is mede mogelijk gemaakt door subsidies van provincie en rijk.

Fasegewijs bouwen
Het Vledder bevindt zich aan de oostelijke rand van het Meppelse centrum en ligt tussen de Marktstraat, de Gasgracht en de Burgemeester Knopperslaan. Het gebied meet circa 4 hectareen ligt tegen het terrein van de oude gasfabriek aan. In totaal komen er 125 woningen. De realisatie ervan is verdeeld in vijf fases. Fase 1 betreft 51 woningen die bestaan uit 22 koopwoningen en 29 huurwoningen.

Betrokken partijen
De koopwoningen worden in opdracht van Ontwikkelingscombinatie Vledder vof gerealiseerd en de huurwoningen in opdracht van Actium. 12 koopwoningen (met tuin en parkeerplaats) zijn inmiddels verkocht en binnenkort start de verkoop van 10 koopwoningen. Beltman Architecten uit Enschede ontwierp het plan. Koopmans Bouw uit Enschede is verantwoordelijk voor de bouwkundige werkzaamheden.

Levendig gebied
Het Vledder zal, zowel ruimtelijk als programmatisch, een wezenlijk onderdeel van het centrum gaan vormen. Naast woningen komen er diverse voorzieningen: een supermarkt, een bioscoop, een parkeergarage en horecagelegenheden. Het Vledder wordt een levendig gebied met een aantrekkelijk woonklimaat dat als zodanig goede aansluiting vindt op het al bestaande centrum.

(Dit is een persbericht van Vledder vof)