7000 winterpakketten voor vluchtelingen Pakistan

13/12/2010 09:53

Booij, Klusman en Van Bruggen

7000 winterpakketten voor vluchtelingen Pakistan

Stichting Vluchteling beschermt Pakistanen tegen vrieskou

Deze maand voert Stichting Vluchteling de actie 'Pak je in voor Pakistan'. Stichting Vluchteling vraagt aandacht voor de moeilijke omstandigheden waaronder vluchtelingen moeten zien te overleven, zeker nu in het noorden van het land de winter is ingevallen. In totaal heeft SV tot en met vandaag voor ruim 7000 gezinnen winterpakketten opgehaald bij het Nederlandse publiek. Honderden mensen pakten hun profielfoto op Facebook en Hyves in met muts en sjaal om hun steun te betuigen aan de Pakistaanse vluchtelingen.

Ook in Pakistan is de winter ingevallen. 7 miljoen vluchtelingen zitten nog in dunne tentjes of zelf gebouwde onderkomens van latten en lappen. Nauwelijks beschut, terwijl het in het noordwesten in de winter vele graden kan vriezen en een meter sneeuw geen uitzondering is. Vele miljoenen van de vluchtelingen in dit deel van Pakistan werden deze zomer slachtoffer van de overstromingen. Deze mensen hebben geen warme kleren en evenmin dekens om onder te kruipen. Zelfs sokken en schoenen ontbreken vaak.

Daarom geeft Stichting Vluchteling hen lokaal aangeschafte pakketten met dekens, winterkleding, handschoenen en mutsen en zorgen ze óók voor brandhout. Elk pakket zorgt voor warmte voor een gezin van minimaal vier personen. Zó helpt Stichting Vluchteling hen de winter door. Via giro 999 kan geld gedoneerd worden voor de winterpakketten. 1 pakket kost 40 euro.

Stichting Vluchteling

Stichting Vluchteling zet zich al meer dan 30 jaar in voor de opvang en begeleiding van vluchtelingen en ontheemden - vluchtelingen binnen de eigen landsgrenzen. In meer dan 20 landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en Oost-Europa zorgt Stichting Vluchteling voor onder andere onderdak, voedsel, schoon drinkwater en medicijnen.





http://www.vluchteling.nl

http://www.bkb.nl