Politie Drenthe

Maandag 13 december 2010

Provincie Drenthe, 13-12-2010

Inbraken in bedrijven
HOOGEVEEN Tussen zaterdagmiddag en zondagmorgen vond er een inbraak plaats in een kapsalon aan De Weide. Een toegangsdeur werd vernield waarna de daders diverse haarverzorgingsmiddelen, een droogkap en een kluis met de weekopbrengst meenamen.

GIETEN Ook een restaurant-zalencentrum aan de Stationsstraat kreeg in de nacht van zaterdag op zondag ongewenst bezoek. Een raam werd vernield om binnen te kunnen komen waarna er geld werd ontvreemd.

Fietster gewond door aanrijding
ASSEN Een 84-jarige fietster raakte zondagmiddag gewond tijdens het oversteken van de Overcingellaan. Toen ze ter hoogte van de Spoorstraat op haar fiets overstak, werd ze aangereden door een uit de richting van het station rijdende 49-jarige motorrijder uit Annerveensche Kanaal. Deze reed in de richting van het ziekenhuis. Zowel de fietster als de motorrijder werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Inzittende auto tijdens eenzijdig ongeval gewond

PEIZE Tijdens een eenzijdig ongeval raakte zondagmiddag op de Roderweg een 59-jarige man uit Drachten gewond. De auto waarin hij achterin als passagier zat raakte door onbekende oorzaak van de weg en kwam op de zijkant in een weiland tot stilstand. De man uit Drachten werd uit de auto geslingerd en brak hierbij een arm en heup. De overige twee inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Autoinbraak

RODEN In de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in een aan de Hofstedenlaan geparkeerde auto. Een ruit werd vernield waarna het navigatiesysteem werd ontvreemd.