Gemeente Dantumadeel


Verbouwing gemeentehuis is bijna klaar!

Na drie maanden hard werken is de verbouwing van het gemeentehuis in Damwâld bijna gereed. Afgelopen vrijdag 10 december vond de oplevering plaats, de komende twee weken worden de laatste puntjes op de spreekwoordelijke 'i' gezet. Bij binnenkomst springt nu meteen de nieuwe centrale balie in het oog. Op de voormalige plaats van het WMO-loket en de balie van `Bouwen en Wenjen' is nu een reeks spreekkamers gerealiseerd. Maar waarom moest er nu eigenlijk verbouwd worden?

Redenen verbouw
Op 1 januari 2015 is het voor elke gemeente in Nederland verplicht om een Klantencontactcentrum (KCC) te hebben. De gemeente Dantumadiel speelt met deze verbouwing alvast in op deze ontwikkeling. Vanaf 1 januari 2011 is het Klantekontaktsintrum (KKS) in Dantumadiel operationeel. Voor dit principe wordt een groeimodel gehanteerd, zodat in 2015 alles draait volgens de dan geldende normen.

Het realiseren van het KKS is echter niet de enige reden waarom het gemeentehuis verbouwd is. In het verleden bleek de privacy van de klanten niet altijd even goed gewaarborgd. Door de realisatie van de spreekkamers is dit probleem opgelost. Het verbeteren van de veiligheid en het naleven van de ARBO-regels waren twee andere redenen om het gemeentehuis te verbouwen.

Kom kijken!
Op 3 januari 2011 vindt de nieuwjaarsreceptie van de gemeente plaats in de verbouwde hal. Een prima moment om de nieuwe hal te komen bekijken, maar u bent natuurlijk ook tijdens de normale openingstijden van harte welkom!
Verbouw
De nieuwe centrale balie.

Verbouw
De nieuwe balie vanaf de andere kant.