Gemeente Papendrecht

3 december 2010

Schaatsbaan in Papendrecht
Van woensdag 8 tot en met zaterdag 18 december kun je weer elke dag schaatsen op de schaatsbaan op de Markt in Papendrecht. Overdag schaatsen de basisscholen met Thom en Alex, twee sportfanaten die naast de schaatsles een toverdoos vol leuke schaatsspelletjes hebben. Natuurlijk is er ook ruimte genoeg om vrij te schaatsen, maar mis de leuke optredens niet. Woensdag 8 december is er om 15.00 uur een te gekke kinderdisco waar leuke prijsjes te winnen zijn. Kijk goed op het programma, want er is bijna elke dag wel wat leuks te doen! Vergeet je handschoenen niet, want zonder handschoenen of wanten mag je de schaatsbaan niet op!

Programma schaatsbaan (372 KB)

Papendrechter Ruth van Stam genomineerd voor ZAPper van het jaar `Nederland Schoon 99 en gemeente Papendrecht bedanken vrijwilligers wijkgericht werken'

Donderdag 9 december om 17.00 uur worden in Papendrecht wijkbewoners, vrijwilligers en leden van de wijkplatforms in het zonnetje gezet die zich hebben ingezet voor een betere leefbaarheid in Papendrecht. Tijdens deze jaarlijks terugkerende informele bijeenkomst bedankt wethouder Scheurwater hen voor het werk dat zij verricht hebben om activiteiten en projecten in de wijken te realiseren.

Zappers
Verder bedanken gemeente Papendrecht en de landelijke organisatie `Nederland Schoon' inwoners die zich inzetten voor het schoonhouden van hun eigen leefomgeving. Drie van deze vrijwilligers, dezwerfafvalpakkers of ZAPpers, krijgen op deze dag een speciaal ZAP-speldje uitgereikt.
Papendrechter genomineerd voor ZAPper van het jaar Papendrechter Ruth van Stam is genomineerd voor landelijke ZAPper van het jaar bij `Nederland Schoon'.
In Papendrecht zijn 7 9 mensen actief Zapper. Zij en hebben allemaal één of meerdere afvalgrijpers in bruikleen van de gemeente. Inmiddels hebben zich ook zeven basisscholen en/of verenigingen aangemeld. Zij zijn actief aan de slag gegaan om de omgeving rond hun gebouw schoon te houden.
Ruth van Stam is, samen met acht anderen, `gespecialiseerd' in snoeproutes, In 2010 is veel aandacht geweest voor het verbeteren van de "snoeproutes, de routes die scholieren lopen of fietsen van school naar supermarkt en terug. Leerlingen worden gestimuleerd om afval weg te gooien in de afvalbak. Het doel is dat minder zwerfvuil in de openbare ruimte wordt weggegooid.

Heropening Park Oostpolder
Vrijdag 10 december om 10.00 uur wordt, na een stevige opknapbeurt, Park Oostpolder officieel heropend. De wethouders Kees Koppenol en Wilco Scheurwater verrichten de (sportieve) openingshandeling in het park.

Bij het herontwerpen van het park zijn bezoekers van het park en inwoners van Papendrecht zo veel mogelijk betrokken geweest. Tijdens verschillende gelegenheden dienden inwoners suggesties en wensen in die hebben bijgedragen aan het definitieve ontwerp van het park. De gemeente startte in februari van dit jaar met het werk. Het is een multifunctioneel park geworden. Het biedt bezoekers sportvelden, een hardloopparcours, een ruiterpad, een fitnessveld, een familieveld, een vijverpartij annex ijsbaan, vleermuizen, orchideeën en uitrenweiden voor honden.

Kluifrotonde officieel geopend
Samen met ex-verkeerswethouder André van Leeuwen, opende wethouder Wilco Scheurwater woensdag 1 december de kluifrotonde. Beiden trotseerden de snijdende kou en fietsten op een tandem een snelle ronde over het fietspad.

Scheurwater noemde het dubbele verkeersplein een verbetering voor Papendrecht, een verbetering voor de doorstroming van het verkeer en een verbetering voor het milieu. Het drukste punt van Papendrecht is klaar voor de toekomst. De komende twintig tot dertig jaar zijn geen aanpassingen nodig en Papendrecht kan zich nu richten op andere maatregelen die doorstroming, mobiliteit en milieu in Papendrecht en de regio verbeteren. Op het programma staan onder meer herinrichting van het busstation bij het kruispunt Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan, busbeïnvloeding bij verkeerslichten, het knooppunt A15/N3, verkeersveiligheid op de N3 en vervoer over water.

Projectmanager Piet Verhoef van de firma Heijmans benadrukte de uitstekende samenwerking met de gemeente in dit `uitdagende project'. Vooral de afstemming met derden, zoals hulpdiensten, Rijkswaterstaat, het feit dat het verkeer zo min mogelijk last mocht hebben van afsluitingen en dergelijke en dat de veiligheid van de werknemers gegarandeerd moest blijven, vergde de nodige creativiteit. Voordelen van het verkeersplein zijn onder meer de vlottere verkeersafwikkeling, kortere rijtijden voor de bussen. Fietsers en voetgangers kunnen veiliger oversteken door een voorziening waarbij verlichting in de fietspaden knippert wanneer automobilisten overstekende fietsers of bromfietsers naderen. Geluidwerende voorzieningen beperken de verkeersgeluiden voor omwonenden. De nieuwe constructie biedt bovendien voorde el voor verkeer en de ambulancedienst vanaf de Kattestaart: het is nu mogelijk om linksaf te slaan in de richting van Dordrecht en Sliedrecht.