Politie Groningen

Maandag 13 december 2010

Provincie Groningen, 13-12-2010

Overval op cafetaria

GRONINGEN Twee onbekende mannen hebben zondagavond een cafetaria op de Zaagmuldersweg overvallen. Omstreeks 22.45 uur kwamen twee mannen binnen en bedreigden de medewerkster met een onbekend voorwerp. Ze eisen geld. Nadat ze kregen waarvoor ze kwamen, gingen ze er lopend vandoor richting de Zaagmuldersbrug. De politie startte direct een onderzoek. Ook buurtbewoners werden gevraagd of zij wat gezien of gehoord hebben. Een getuige gaf aan dat het om een blanke man van circa 20 jaar gaat. Hij heeft een normaal postuur, is circa 1.75 1.80 meter lang en hij droeg een donkere jas met capuchon. De andere dader is circa 1.85 meter lang, heeft een normaal postuur en droeg donkere kleding. Mensen die iets gezien of gehoord hebben, worden verzocht contact op te nemen met het roofcoordinateam van Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Kijk voor meer informatie ook op www.samentegenovervallen.nl.

Manbedreigt medewerkster tankstation

DELFZIJL Een nog onbekende man heeft zondagavond een medewerkster van een tankstation aan de Fivellaan bedreigd. Omstreeks 18.20 uur kwam hij de benzinepomp binnen en bedreigde haar. Wel rekende hij vervolgens een aantal goederen af. Hij verliet de zaak en ging er op een fiets vandoor. De man is op camera vastgelegd. De beelden worden eerst door de recherche bekeken om te kijken of de man wordt herkend. De politie startte direct een onderzoek. Dit onderzoek wordt voortgezet.

Auto botst tegen fietsster

STADSKANAAL Op de kruising van de Frankrijklaan met de Europalaan in Stadskanaal is zondagmorgen een auto tegen een fietsster gebotst. De bestuurder van de auto, een 79-jarige man uit Stadskanaal, zag een 76-jarige vrouw, eveneens uit Stadskanaal, over het hoofd toen hij bij de kruising linksaf sloeg de Europalaan in. De vrouw liep in ieder geval een lichte hoofdwond en pijnlijke ribben op. Het is niet bekend wat het exacte letsel van de vrouw is. Zij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Gemeente Oldambt Agenten hebben zondagochtend in zijn woning een 43-jarige man uit de gemeente Oldambt aangehouden. Zijn 40-jarige partner gaf aan hij haar had geschopt en geslagen en aan haar haren had getrokken. Hij zette haar vervolgens het huis uit. Zij schakelde de hulp in van de politie. De man werd aangehouden en het huiselijk geweld traject is gestart.

Man op heterdaad betrapt bij diefstal

GRONINGEN Agenten hebben zondagnacht bij een bouwlocatie aan de Borgsloot een 42-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Tijdens surveillance zagen de agenten een auto bij het terrein staan. Ze vertrouwden het niet en namen een kijkje. De auto was warm en was niet afgesloten. Achter in de auto stonden drie vaten gevuld met rode diesel. Een politiehond schoot de agenten te hulp. Toen de hondengeleider dreigde zijn hond los te laten, kwam de verdachte te voorschijn. Zijn handen roken zelfs nog naar diesel. Ook werden op zijn aanwijzing nog drie vaten gevonden. Onderzoek van de hond leverde geen andere verdachten op. De man werd ingerekend en de politie neemt contact op met de uitvoerder.

Aanrijding met drank

LEEK De politie heeft zondagmiddag op de autosnelweg A7 bij Leek een 47-jarige man uit Lantao Island (Hong Kong) aangehouden voor rijden onder invloed. De man was betrokken geraakt bij een aanrijding op de snelweg. Tijdens het behandelen van de aanrijding roken de dienders alcohol bij de buitenlandse man. Na een ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 0,75 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag een 46-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De politie reageerde op een melding van huiselijk geweld in een woning in de wijk Beijum. In de woning troffen de agenten de verdachte en een 46-jarige vrouw aan. De vrouw gaf aan dat zij was geslagen door de man. Tevens gaf zij te kennen aangifte te willen doen. De agenten zagen dat de vrouw een gezwollen jukbeen had. De verdachte werd aangehouden voor huiselijk geweld. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Mannen aangehouden met wapen

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag twee mannen aangehouden voor verboden wapenbezit. De twee 20-jarige Groningers waren enige tijd heen en weer aan het schuivelen op het Gedempte Zuiderdiep. Ze keken veel om zich heen en gingen er vandoor toen ze de politie in de gaten kregen. Agenten controleerden het tweetal en troffen in de rugzak van één van de mannen een vuurwapen aan. Hierop is het tweetal aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Het vuurwapen is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbraak stadion Veendam

VEENDAM De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in het stadion van Veendam aan de Langeleegte. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn onbekenden het terrein op gegaan en hebben diverse deuren geforceerd en het pand doorzocht. In het stadion is een grote ravage ontstaan. Het is nog onbekend wat er precies is weggenomen. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan.

Inbrekers aangehouden

NIEUWOLDA In de nacht van zondag op maandag zijn drie jongemannen aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Muntendam, een 19-jarige man uit Noordbroek en een 16-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Agenten zagen het drietal op de Wagenborgerweg in een auto met gedoofde lichten wegrijden. Bovendien reed de auto slingerend en raakten de wielen de stoeprand. Dat was aanleiding om de inzittenden te controleren. In de auto lagen diverse bouwmaterialen. Bij controle bleek in dezelfde straat bij een woning die werd verbouwd te zijn ingebroken. Hierop is het drietal aangehouden op verdenking van inbraak en ingesloten voor nader onderzoek. De auto is voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Aanhouding na bedreiging

GRONINGEN Een 55-jarige inwoner van Groningen is in de nacht van zondag op maandag aangehouden voor bedreiging. De man woont nog in bij zijn inmiddels ex-vriendin in Beijum. Hij had zijn ex bedreigd met de dood en gedreigd het huis in brand te steken. Hierop is de man aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na veroorzaken aanrijding

SLOCHTEREN De politie heeft zondagochtend een 25-jarige automobilist uit Sappemeer aangehouden. De man wordt ervan verdacht opzettelijk een aanrijding te hebben veroorzaak bij een tankstation langs de A7 ter hoogte van Slochteren. Een 24-jarige automobilist uit Hoogezand reed over de A7, toen hij achter zich een auto slingerend over de weg zag rijden. Vervolgens naderde deze auto en dwong de Hoogezandster richting berm te sturen. De Hoogezandster heeft bij het tankstation de afrit genomen, om een aanrijding te voorkomen. De andere automobilist nam ook de afslag en parkeerde zijn auto in de zijkant van de auto van de Hoogezandster. Bovendien uitte hij diverse bedreigingen. Vervolgens ging hij ervandoor. Op basis van het signalement van de automobilist en het kenteken van de auto, kon de bestuurder worden achterhaald. Hij is in een woning in Westerbroek aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man verzette zich en weigerde een blaastest. Ook wilde hij niet meewerken aan een ademanalysetest. Hierop is zijn rijbewijs ingenomen. De man is ingesloten voor nader onderzoek.