Gemeente Echt-Susteren


Scoutingclubs tekenen fusieovereenkomst

Woensdag 8 december hebben de twee Scouting-verenigingen, Scouting Susteren en Scoutinggroep Jeanne d'Arc Susteren in het bijzijn van wethouder Pustjens de fusieovereenkomst getekend.

Beide clubs zijn enkele jaren geleden al tot de conclusie gekomen dat het in stand houden van twee scoutingverenigingen in de kern Susteren uit overwegingen van efficiency, kosten en continuïteit naar de toekomst toe niet langer gewenst was en zijn toen op een natuurlijke manier gaan samenwerken. Een van de redenen die het fusietraject versneld heeft is gelegen in het feit dat de clubgebouwen van beide verenigingen niet voldoen aan de eisen deze tijd en bovendien door de zomerstorm in juli 2010 ernstig beschadigd zijn. Woensdag 8 december hebben beide verenigingen de intentieverklaring ondertekend om te komen tot een juridische fusering van de verenigingen, alsmede tot een fusering van de beheersstichtingen.

Over de fusie

De fusie zal geleidelijk plaatsvinden, waarbij het van belang is om op te merken, dat deze fusie gedragen wordt door zowel de besturen van de beide verenigingen, de kaderleden en de ouders van de jeugdleden. Beide partijen hebben uitgesproken dat ze bereid zijn om in het kader van de fusering ook concessies te doen aan een eigen identiteit, eigenheid van spelaanbod, tradities etc. Een ander belangrijk punt dat besproken is, is dat beide partijen een gemeenschappelijke huisvesting nastreven. Dit zal in samenspraak en zoveel mogelijk in overeenstemming met de gemeente Echt-Susteren gebeuren. Een scoutinggebouw, waarbij de richtlijnen van Scouting Nederland richtinggevend zijn en dat met het oog op continuïteit op een financieel verantwoorde wijze te realiseren is.

Wethouder Pustjens zegt dat het wel enige moeite heeft gekost maar dat hij nu zeer tevreden is met het resultaat. "Ze hebben zelf ingezien dat het goed was om op korte termijn in te zetten op één organisatie met een tijdelijk onderkomen om vervolgens gezamenlijk met de gemeente een oplossing te gaan zoeken voor de definitieve huisvesting op lange termijn."
Â