Gemeente Wassenaar

College van B&W trots op eerste plaats bibliotheek Wassenaar

Het college van Burgemeester en Wethouders is trots op de eerste prijs die is toegekend aan de openbare bibliotheek van Wassenaar.

De prijs werd tijdens de jaarlijkse Bibliotheektweedaagse in Maastricht uitgereikt. Wassenaar deelt de eerste plaats met Almere.

Er is hard gewerkt aan de bibliotheek in zijn huidige vorm. Dit heeft onder andere geresulteerd in een uitgebreide collectie. Een ander opvallend aspect zijn de vele activiteiten die de bibliotheek organiseert voor jong en oud zoals lezingen, workshops en concerten. Hierdoor staat de bibliotheek midden in de gemeenschap. Een resultaat waar het Wassenaarse college trots op is!

In de aanloop naar de verkiezing werd per provincie één bibliotheek genomineerd. Deze twaalf bibliotheken werden op verschillende momenten, onaangekondigd en onafhankelijk van elkaar, bezocht door mystery guests, die voor de de jury een rapport opstelden. Alle bibliotheken werden beoordeeld op elf criteria, verdeeld in drie hoofdcategorieën: gebouw & inrichting, aanbod & collectie en service & klantgerichtheid. Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070 (toets alleen deze 5 cijfers)
E: gemeente@wassenaar.nl